Hur man gör en Orden tunika

June 1

Hur man gör en Orden tunika


Den medeltida ordning Tempelherreorden fick stöd av den katolska kyrkan i 1129 AD och är känd för sitt samarbete med korstågen och legender av den heliga Graal. Den egentliga dräkt för riddarna var en kostym av metall rustning, utrustad med ringbrynja, och toppade med Templar tunika. Skapa rustning kräver ofta omfattande bearbetning och verktyg, men tunikan är en ganska enkel uppgift. En vanlig kostym för Halloween, är tunikan en enkel vit dräkt som är utsmyckad med en stor röd kors.

Instruktioner

• Vik vitt tyg på mitten, på längden och lägg Templar dräkt mönster ovanpå. Framsidan av tunika bör ordnas längs vecket, så att det är en kontinuerlig del. Placera baksidan av tunikan på tyg är sömmen eller kant, vilket kommer att skapa två identiska delar. Nåla mönstret ner och klipp ut med ett par tyg sax.

• Placera mönstret för tunikan kors på den röda filten. Till skillnad från bomull, vilken veks bör filten ligga plant. Nåla fast mönstret ner för att säkra det på plats innan du skär upp det.

• Tag bort sprintarna och öppna mönstret för tunikan front och lägg tyget platt. Placera det röda korset i mitten av tunika, mellan de två ärmhål. Nåla korset på tunikan.

• Trä symaskinen och spole med röd tråd innan du syr korset på skjortan. Sy längs hela omkretsen av korset. För att skapa spetsiga vinklar, placera nålen ner i varje hörn, sedan lyfta pressarfoten - foten placerad på nålen som håller materialet ner - och vrid tyget.

• Stäng av maskinens trådar till vitt. Pin de två sidorna av tunika rygg tillsammans utmed mittryggsömmen så att ansiktet, eller främre, av tyget är på insidan. Använda stiften som en guide, sy längs sömmarna ta bort stiften efter sömmen sys. Stift sedan axelsömmarna tillsammans på samma sätt innan du börjar sy. Slutligen, upprepa processen till sidosömmarna, och se till att ta bort alla stift när sömmarna är intakta.

• Järn plagget medan det fortfarande inifrån och ut. Öppna sömmar så att sömsmånen - utrymmet mellan sömmen och tyget kant - ligger plant. Detta kan bidra till att ge fogar en skarp blick och avsluta plagget.


Relaterade artiklar