Livsmedel för att undvika med dåliga njurar

May 12

Livsmedel för att undvika med dåliga njurar


Njurarna är i första hand ansvarar för behandlingen av avfall och hjälpa spola gifter från våra kroppar. De reglerar också blodtrycket och vår natriumbalansen. Att upprätthålla en sund njurfunktion är nödvändig för att upprätthålla god hälsa. Om dina njurar inte fungerar ordentligt eller om du har en identifierad njursjukdom, justera din kost och undvika vissa livsmedel kommer att gå något sätt att främja en sund funktion.

Animaliska proteinkällor

Animaliska proteinkällor är svåra att smälta och placera stress på njurarna. Minska ditt intag av fisk, rött kött, fågel och mejeriprodukter och ersätta med vegetariska källor såsom soja.

Livsmedel som innehåller mycket natrium

Försök att minska din natrium konsumtion. Klipp bearbetade livsmedel från din kost, alltid väljer färskvaror. Andra livsmedel som innehåller mycket natrium inkluderar soppor, såser, chips, smältost och köttsubstitut såsom vegetariska hamburgare och korv.

Livsmedel som innehåller mycket kalium

American Association of njurpatienter (AAKP) föreslår endast minska din kalium livsmedel om din njurfunktion har minskat till mindre än 20%. Två tredjedelar av kosten kalium kommer från frukt och grönsaker. Den AAKP rekommenderar att begränsa ditt intag till fem portioner per dag.

Livsmedel som innehåller mycket fosfor

Livsmedel som innehåller mycket koncentrerade fosfor är bäst att undvika att minska stress placeras på njurarna. Mjölkprodukter är den huvudsakliga källan till koncentrerad fosfor så försök att skära mjölk, ost och grädde från din kost. AAKP anges att en del av mejeri per dag är acceptabel.


Relaterade artiklar