Hur att montera en TV ovanför spisen

September 18

Hur att montera en TV ovanför spisen


Området ovanför din spis är en idealisk plats för att montera en TV. Din spis kan ha murverk som sträcker sig över det, eller det kan ha infällda metallrör som är ett säkert avstånd från de inre och yttre väggarna. Bestäm om du behöver för att hänga tv: n på gips och reglar eller på tegel och murbruk, och köpa ett monteringsfäste görs för din stil av TV: n. Plasma-tv är mycket tyngre än LCD-TV, så kontrollera vikten betyg på monteringskonsolen och hårdvara - liksom TV själv - innan du köper.

Instruktioner

Montering på Gips och Studs

• Tryck en regeldetektor mot väggen ovanför din spis och följa dess ingår instruktioner för att hitta reglarna till höger och vänster om din eldstad. Se till att den har faktiskt avkända dubbar - snarare än skorstenen - genom att borra små testhål genom gips. Om du når trä, har du hittat en stud. Om du hittar öppen plats eller metall, börja om med regeldetektor tills du når trä. Håll testhål nivå med där du ska installera konsolen så det kommer att dölja dem när den är monterad på rätt sätt.

• Placera monteringsfästet mot väggen på önskad höjd och placera en nivå på toppen av det. Justera tills bubblorna inuti nivå centrerad, vilket tyder på konsolen är nivån. Markera ankar hål som anpassa med dina dubbar med en penna och ställa in konsolen åt sidan.

• Borra hål för ankare i enlighet med de instruktioner som medföljde monteringsdetaljer, som i allmänhet kommer som en del av fäste. Placera ankarna i hålen och knacka dem in med en hammare om så erfordras. Linje monteringskonsolen med hålen och skruva den på plats, dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Använd en skruvmejsel om din konsol använder skruvar i stället för bultar med sina ankare.

• Justera fästet avstånd från väggen, om detta är ett alternativ på din konsol stil. Konsoler kommer att hålla din tv var som helst från en till fyra inches bort från väggen; Om du använder din eldstad ofta kan det större avståndet hjälpa till att hålla kablarna blir för varm. Om väggen verkar alltför varm när du använder din eldstad, kan det finnas ett problem med skorstenen som kräver en professionell murare hjälp.

• Placera TV: n på fästet och säkra den med hårdvara eller remmar tillgänglig.

Montering på Brick

• Placera fäste mot tegelväggen längs en linje av murbruk som löper mellan tegelstenarna. Markera monteringshålen med en penna och ställa konsolen åt sidan. Eftersom murbruk linjen ska vara rak, ska du inte behöva använda en nivå. Om din tegel är dold bakom gips, skära bort gips med en gipsvägg kniv.

• Borra lämpliga storlek hål för dina ankare med hjälp av en hammarborr (slagborrmaskin), som slår murbruket som det visar, att bryta bort det. Se till att du använder ankare särskilt utformade för murverk och betecknas som "skjuvning" ankare. Om du köper ankare separat från din konsol, ta den totala vikten av TV: n och fäste och dela den siffran med antalet ankare du kommer att använda. Denna siffra är den lägsta vikt varje ankare bör vara dimensionerad för.

• Montera ankare i hålen enligt instruktionerna på ankar förpackningen, sedan placera fästet mot ankare och hålla den på plats, dra åt skruvarna med en skiftnyckel.

• Ställ in TV på plats och fäst den på fästet ordentligt. De flesta konsoler ger hårdvara eller remmar för detta ändamål.


Relaterade artiklar