Hur du ändrar en bakre Pinion Seal i en 2003 Dodge RAM

July 22

Hur du ändrar en bakre Pinion Seal i en 2003 Dodge RAM


Eftersom motorn i 2003 Dodge Ram utvecklar vridmoment, transmissionen och differential överföra vridmomentet till bakhjulen. Drevet i den bakre differentialen av din 2003 Dodge Ram är fäst vid drivaxeln genom kugghjulet oket. Med tiden pinjongen tätningen, som håller växellådsolja i differential från att läcka förbi kugghjulet oket, blir sprött och förlorar sin tätande förmåga. Byte av drevet tätningen kommer att förhindra förlust av växelolja och skada på differentialen.

Instruktioner

• Dra åt parkeringsbromsen. Placera stoppklossar bakom framhjulen. Höj och stödja bakhjulen genom att lyfta differentialen, med hjälp av en domkraft, och glidpallbockar under bakaxlarna. Sänk Dodge på läktaren.

• Ta bort drivaxeln med hjälp av en 12mm skiftnyckel för att lossa och ta bort de fyra fästbultar som fäster drivaxeln till kugghjulet oket. Placera ett uppsamlingskärl under transmissions svans axeln. Dra drivaxeln ur transmissions svans axeln, försiktigt så att inte släppa locken sitter på den bakre U-fog.

• Ta bort stora muttern i mitten av drevet oket, som fäster oket till drevet axeln. Skjut oket från pinjongaxeln.

• Ta bort den gamla drevet tätningen genom att bända ut den differentialhuset med hjälp av en stor skruvmejsel. Placera den nya tätningen in i huset och knacka det försiktigt på plats med hjälp av en hammare.

• Sätt tillbaka oket på pinjongaxeln och dra åt fästmuttern till 210ft-lbs. med hjälp av en momentnyckel. Undvik över åtdragning av muttern och skadar drevet lagret. Sätt tillbaka drivaxeln och dra åt skruvarna till 14ft-lbs.

• Toppa vätskenivån i differential genom att tillsätta vätska genom hålet, förseglade med en gummiplugg, i differentialkåpan tills den börjar droppa ut ur hålet.

• Sänk trucken från domkraften och provkörning. Kolla efter läckor efter provkörningen.


Relaterade artiklar