En dålig lukt från en Sink Drain

December 10

En dålig lukt från en Sink Drain


Dålig lukt som kommer från ett handfat eller dusch avloppet är inte ovanliga. Avlopp är grogrunder för bakterier som kan avge en obehaglig lukt. Diskbänkar i synnerhet är ofta de värsta brottslingar med alla bitar av livsmedel som hamnar klamrar sig fast på sidorna av avloppet. Håll ditt avlopp luktfritt genom att ge det goda djuprengörande med några veckors mellanrum.

Orsaker

De två primära orsaker till dålig lukt i diskhon avlopp är bakterier och rutten mat eller gunk, som kan bestå av instängd hår, tvål och smuts. Bakterier ansamlas ofta i områden där rörböjar eller i rör som inte används ofta, såsom rör som tjänar overflow området i ett badrum handfat. Lukten det avger liknar ruttna ägg och är ganska obehagligt. Ruttnande mat och gunk avger en lika obehaglig lukt, men det är mer ekologiskt. Andra, mindre vanliga orsaker är ett avlopp backup eller för många sulfater i vattnet, vilket kan hända om du har en brunn. Har vattnet testas omedelbart om du misstänker att lukten beror på ett av dessa problem, eftersom de lösningar till både kommer att kräva att ringa en professionell.

Bakteriella Lukter

Flytande blekmedel dödar bakterier vid kontakt och kommer att eliminera den åtföljande lukt. Använd några handskar för att skydda händerna och öppna närliggande fönster, som blekmedel har en stark lukt. Då, helt enkelt häll blekmedel i avloppet, oavsett om det är en dusch, kök eller skvalpränna. Du kan behöva upprepa detta när du luktar lukten igen, eftersom det inte är en permanent lösning.

Gunk lukter

Ackumulerade gunk måste rengöras bort för att bli av med lukten. Blanda en lösning som kommer att äta bort på slem och fräscha ditt avlopp samtidigt. Placera 1 kopp vinäger i en kastrull på medelvärme på spisen. Häll 1/4 kopp salt i en skål och tillsätt 1/2 kopp bakpulver. Rör om de torra ingredienserna tillsammans, och häll sedan blandningen i avloppet. Följ upp omedelbart med varma vinäger. När ättika träffar bakpulver, kommer den efterföljande reaktionen bildar bubblor som kommer att äta bort på slem och gunk fångade i vasken. Låt det vara i 15 minuter och skölj sedan med varmt vatten direkt från kranen.

Tips och tricks

Håll bitar av matrester, hår och smuts till ett minimum genom att installera ett finmaskigt täcka över ditt avlopp. Detta kommer att fånga skräp innan den kan ruttna i avloppet. Töm locket regelbundet annars gunk kommer helt enkelt att ruttna i höljet istället för avloppet.


Relaterade artiklar