Hur att ventilera ett tak utan takfoten

July 6Många hem har överhäng som skyddar huset från regnet. Känd som takfot, undersidorna av dessa strukturer är en vanlig plats för att installera ventilering för taket. I vissa hem, emellertid faller rooflinen jämnhöjd med den yttre väggen eller har ett så litet överhäng att det inte är möjligt att installera en takventil. I dessa hem, installera ventiler i en gavel eller om taket är platt, överväga att använda en specialdesignad ventilations med en förseglingsmekanism som gör att varm luft att fly utan att tillåta vatten att komma in i ventilen.

Instruktioner

• Montera en ventil i den övre delen av gaveln. För en ventil för att vara effektiv, bör den vara så hög som möjligt i gavel utan att försämra utformningen av hem. Gable Vents kommer i många former och storlekar; du kan köpa en med en rundad topp som accenter runt-top fönster eller så kan du installera en enkel geometrisk form.

• Skär genom boxning och sidospår i gaveln, enligt tillverkarens specifikationer och använda spikar eller skruvar för att säkra flänsen på ventilen till boxning under. Installera den medföljande trim, eller använd anpassade trim för att lägga till ett dekorativt element.

• Montera turbin ventiler i taket, längs den övre delen av den bakre delen av huset där de inte är synlig från vägen. Turbin ventiler är billiga standbys som är relativt enkel att installera. Du måste dock skära igenom bältros och plywood under

• Dra av bältros åt sidan och ovanför hålet och placera turbin vent själv, ovanpå botten bältros. Botten bältros är de enda som inte skalade tillbaka.

• Nail flänsen på plats på toppen av botten bältros och ersätta sido- och topp bältros, fällbara dem tillbaka på plats på toppen av spik flänsen och täta varje singel med takläggning sealer as you go. På detta sätt skapar du en avrinning bana för vatten som leder bort från turbinen. Känd som kontra blinkar, är det viktigt att du byter bältros på detta sätt.

• Installera en svamp utlopp på ett platt tak. En svamp släpper in luft att fly under den skyddade läppen av ventilations, men vatten inte kan komma in. Följ tillverkarens specifikationer, och placera en svamp utlopp där du inte behöver skära i alla tak reglar. Täta ventilen på plats med tak tjära.


Relaterade artiklar