Hur man byter Tie Rod på en 2000 Audi A4

May 6

Hur man byter Tie Rod på en 2000 Audi A4


Byta en sliten styrstag slutet på 2000 Audi A4 kommer att förhindra ojämn däckslitage och lös styrning; men ännu viktigare, kommer det att förhindra dragstången slutet från att bryta bort från spindeln, vilket gör att du förlorar styrning kontrollen över bilen. Du kan ibland höra en Klonk när du vrider på ratten om dragstång änden är allvarligt sliten. Ett sätt att kontrollera för slitage är att lägga handen på dragstången slutet där kull ansluta. Tryck sedan och dra på däcket. Du kommer att se och känna överdrivet spel i bollen och uttaget om den är sliten.

Instruktioner

• Lossa, men ta inte bort klackarna på hjulet på sidan med den slitna Tie rod slut. Lyft fordonet med en domkraft och stödja den med pallbockar under ramen. Ta klackarna och däck.

• Markera position låsmutter på styrstången. Håll styrstången med en skiftnyckel och lossa låsmuttern med en annan.

• Ta bort kappmutter. Ta bort klämbulten. Separera dragstången slutet av spindeln med hjälp av en dragstång borttagningsverktyg. Håll styrstången med en skiftnyckel och ta bort dragstången slutet av styrstången. Räkna och registrera antalet varv det tar att ta bort.

• Montera ersättningsdragstång slut gäng det på samma antal varv som den du bort. Tryck dragstången stud genom spindelarmen. Installera nypa bulten. (Torque till 33 foot-pounds.) Montera locket muttern. (Torque till 62 tum-pounds.) Håll mot dragstången slutet med en skiftnyckel och dra åt låsmuttern med en annan nyckel.

• Byt ut hjulet och klackarna. Dra öronen. Avlägsna domkraften och sänka bilen till marken. Vridmoment klackarna till 89 fot \ -pounds.


Relaterade artiklar