De snabbast växande integritet häckar och träd

August 30

De snabbast växande integritet häckar och träd


Ett nytt hem, nya grannar, eller en ny pool i trädgården kan lämna dig som vill ha en integritet häck i en hast, men många av de tätaste formella häck planteringar kan ta många år att växa i form. Välj de snabbast växande integritet häck buskar eller träd för att skapa en snabb skärm mellan din egendom och närliggande ögon eller buller, och överväga interspersing dem med långsammare växande, mer-föredragna sorter för att skapa en mer hållbar lösning.

Barriär Hedges

Liksom törnbuskar som odlas runt ett sagoslott, taggiga häckbuskar inte bara skärmen fula vyer, kan de bidra till att förbättra din egendom säkerhet genom att agera som en barriär mot inträngande djur och människor. Pyrancantha växer 10 till 12 fot hög inom 2 eller 3 växtsäsonger, bär ett överflöd av ljus-orange bär på senhösten, och är täckt av otäcka törnen. De fem blad Aralia ("Acanthopanax sieboldianus") växer till 9 fot höga efter 3 eller 4 år, även i dåliga markförhållanden, och är också ganska taggiga. Berberis ("Berberis spp.") Och Hawthorns ("Craetaegus spp.") Växer också snabbt i täta, taggiga, kompakta massorna, var och en producerar bär på hösten som lockar fåglar och kan skapa en 3-fot-hög häck inom några år.

Evergreen Hedges

Evergreens växer långsammare än lövfällande buskar, tar 5 till 7 år för att skapa en 5-fot-hög häck, men de har den fördelen att fortsätta att blockera vyn, buller och vind under hela vintermånaderna. Bland de snabbast växande evergreens för häckar är Sawara falska cypress ("Chamaecyparis pisifera") och den amerikanska arbor-vitae ("Thuja occidentalis"). Mellanöstern röd ceder ("Juniperus virginiana") gör också en snabbväxande häck, och kan anpassas till mindre än perfekt markförhållanden. Tillåta häckbuskar att växa upp snabbt, men kan leda till glesare tillväxt än du kanske önskar. Skära av upp till halva tillväxten av dina häckbuskar varje år under de första åren kommer att skapa tätare, bushier anläggningar för hela din häck, enligt University of Florida IFAS förlängning.

Blommande Hedges

Blommande buskar kombinera fördelarna med en lövfällande integritet häck med de perenna blommor planteringar. Gemensam lila ("syren") har länge varit gynnade som en informell gård häck i stora delar av Nordamerika. Forsythia är snabbväxande, härdig och blommar med en fontän av gula blommor i midspring, om den tid som tulpaner blommar. Beskärning håller spretigt forsythia tama, medan rotskott växer upp mellan de ursprungliga buskar hålla häcken tät och ständigt förnyas, enligt University of California Extension. Forsythia kommer att skapa en 5- till 6-fot häck i 2 till 3 år beroende på odlingsförhållanden. Ett antal arter av Viburnum skapar också blommande häckar, följt av bär som lockar fåglar och andra små djur. Söt Viburnum ("Viburnum odoratissimum") trivs i sol eller skugga, medan "viburnum plicatum tomentosum" eller dubbel fil Viburnum, har en horisontell vana. Viburnum är mer öppna i vana än forsythia, så tillväxttakten beror på hur mycket du skär dem tillbaka för att göra dem tätare.

Träd

Snabbväxande träd med lågväxande grenar, såsom Lombardiet poppel och poppel kan skapa ett privatliv skärm och en vägg av skugga på bara några korta växtsäsonger. Problemet med dessa snabbväxande träd är att de inte är långlivade, och tenderar att bryta i vinden eller falla offer för insektsangrepp. En lösning som föreslagits av Virginia Cooperative Extension är att interplant långsammare växande, mer permanenta träd mellan snabbväxande exemplar, ta bort den senare för att ge plats som den förra nå tillräckliga höjder och fyllighet för screening. Hedge lönn och kanadensiska odört har länge rekommenderats av Arnold Arboretum som träd som kan framgångsrikt klippta och beskäras till en låg, tät privatliv säkrings form. Dessa träd kan ta 7 år eller mer för att bilda en lång, tjock häck.


Relaterade artiklar