Hur man gör en jordgloben

April 7Skapa ett jordklot av jorden är ett roligt och kreativt sätt att lära barn om konst, geografi, historia, och geometri. Du kan göra en jordglob som ett skolprojekt, eller bara för njutning. Barn i alla åldrar kan göra detta, men vara beredd att bli rörigt. Alla tillbehör du behöver finns på någon konst eller hantverk leverans butik, såsom Blick Art Materials (se länk i avsnittet Resurser).

Instruktioner

• Skapa en mjölpasta ska användas som lim för tidningen. Blanda 1 kopp mjöl och 1 kopp vatten i en stor skål. När blandningen blandas ordentligt, häll det i en kastrull och värm på medelvärme på spisen. Häll i ytterligare 4 koppar vatten och låt sjuda mellan 2-4 minuter under ständig omrörning. Sänk värmen och låt pastan svalna helt innan du använder den.

• Använd dina händer, rippa tidningen i långa remsor. Gör remsor av papper minst en och en halv tum bred. Barnen kan hjälpa till med det här steget och kommer att njuta av att riva pappret. Placera papperet i en hög i mitten av bordet eller arbetsytan.

• Pumpa en stor ballong, en per barn, och knyt slutet tätt. En vuxen kan behöva hjälpa unga barn spränga ballongen. När ballongen är uppblåst, doppa remsor av tidningen i mjöl pasta och tillämpa den på utsidan av ballongen. För en tjockare jordklot, lägga till minst fyra lager av inklistrade tidningen till ballongen. Låt ballongen torka helt innan du går vidare till nästa steg.

• Måla utanför bollen med blå akrylfärg, som täcker den helt. Akrylfärg torkar snabbt och är lätt för barn att använda. Låt den blå färgen torka. Därefter visar barnen en bild av kontinenter och har barnen måla dem, med hjälp av grön färg. Låt grön färg torka.


Relaterade artiklar