Hur man skriver en ursäkt brev för en försenad betalning

March 11Om du missar en betalning eller göra en försenad betalning, skriva ett brev om ursäkt till borgenären. Detta brev berättar borgenär vad som hände och hur du tänker betala i tid i framtiden. Förklara kort varför du inte kan betala och hur du har löst problemet. Detta kan bidra till att förhindra negativa anteckningar på din kredit rapport och det försäkrar borgenären att du är ansvarig.

Instruktioner

• Ta med din information på toppen. På det övre vänstra sidan av brevet, datum brevet och skriv "Från" följt av ditt namn och adress, telefonnummer, kontonummer och e-post, om du använder den.

• Under din information, skriv "Till" följt av borgenärens namn och adress. Precis nedanför att behandla brevet genom att skriva "Kära" följt av den person eller firma.

• Ange vad brevet handlar om. En ursäkt brev för en försenad betalning bör vara mycket kort och koncist. Börja med att ange fakturan, referens- eller kontonummer för vilka betalningen gjordes sent. Du kan ange det genom att skriva "Med hänvisning till" följt av detta nummer.

• Ta med information om en sluten betalning. Lista kontrollen antal och belopp av betalningen du har innesluten i brevet. Om du har lagt till en förseningsavgift på betalningsbeloppet, ange beloppet, den förseningsavgift beloppet och summan av den medföljande kontrollen.

• Erbjuda en ursäkt. Tipsa borgenären att du är uppriktigt ledsen. Använd ord som är äkta och låta honom veta att du hoppas att detta inte händer igen.

• Försäkra borgenären. Erbjuda anledningen till att betalningen är försenad. Du kanske har förbisett betalning, varit bortrest eller väntade på att få pengar innan du har betalat räkningen. Försäkra honom genom att säga att du har för avsikt att betala hela notan på grund och det är inte en återspegling av framtida betalningar.

• Stäng brevet. Tack borgenären för möjligheten att göra affärer med honom och underteckna skrivelsen "Med vänliga hälsningar" följt av ditt namn.


Relaterade artiklar