Hästar med alltför svullnad i pungen

November 17

Hästar med alltför svullnad i pungen


Överdriven svullnad i pungen hos hästar kan bli följden av trauma, sjukdom och medicinska störningar. För att diagnostisera orsaken till scrotal svullnad, kan en veterinär göra en fysisk undersökning, en hjärtklappning av pungen och testiklarna, en ultrasound, eller en biopsi.

Castration Komplikationer

Svullnad i pungen är det normala efter kastrering. Överdriven svullnad, dock kan vara en indikation på komplikationer, såsom en infektion i operationsområdet. Testikelcancer serom, som är formationer av levrat blod och fibrinsträngar, kan också orsaka extrem svullnad efter kastrering.

Trauma

Hingstar ofta sparkas av stoet medan avel, vilket kan orsaka trauma på pungen. En testikelcancer kontusion eller testikel hematom kan också vara resultatet av trauma.

Venerisk sjukdom

Beskällarsjuka är en allvarlig venereal sjukdom som drabbar hästar och överförs vanligtvis genom avel. Svullnad av genitalia är en primär egenskap av beskällarsjuka.

Infektioner och parasiter

Virusinfektioner inklusive virusarterit, infektiös anemi, hästinfluensa, afrikansk hästpest eller andra virus etiologi kan orsaka överdriven scrotal svullnad. NEDLUSAD orkit kan resultera från Strongylus edentatus larver.

Störningar

Patentet spruckit blåsa kan uppstå när urin tvingas in i urachus och inguinal kanalerna med en konstant ansträngning för att urinera, vilket resulterar i svallning av pungen. Ischemi eller en begränsning av blodtillförsel, kan orsaka testikeltorsion eller trombos av testikel artären, vilket också leder till extrem svullnad i testiklarna och pungen.


Relaterade artiklar