Hur man bygger en termisk bildenheten

November 11

Hur man bygger en termisk bildenheten


En värmebild enhet gör att du kan se in i infraröda spektrat och att se saker i mörkret som du normalt inte skulle kunna. Du kan bygga en termisk avbildningsanordning av de flesta digitalkameror som en webbkamera. Allt du behöver göra är att ta bort det infraröda filtret och du kommer att kunna ta bilder när det är mörkt.

Instruktioner

• Öppna din digitalkamera eller webbkamera med skruvmejseln. Om det inte finns några skruvar sedan försiktigt bända isär med hjälp av en skruvmejsel.

• Placera den laddade par enheten eller CCD. Detta är den del som är ansvarig för att ta bilderna. Det är rektangulär form och i allmänhet sitter direkt bakom linsen. Om du inte kan hitta det, titta på din bruksanvisning för att se var den är belägen.

• Bänd försiktigt bort det infraröda filtret. Detta är en rödfärgad glasbit som är limmad på CCD. Använd skruvmejsel för att långsamt och försiktigt bort det. Använd en gungande rörelse och inte skada CCD.

• Skär en helt svart exponerade negativ utan ett fotografi på den till storleken av en fjärdedel så att den täcker CCD. Med en webbkamera kan du kanske att kila fast den i höljet för att hålla den på plats. Om du använder en digitalkamera, kommer du behöver lite hantverk lim eller ett icke-toxiskt limstift att fästa den till CCD. Låt torka i 10 till 15 minuter.

• Montera kameran och ta bilder i mörker. Bilderna kommer att vara i svartvitt och färgerna blir lite urtvättat, men du bör kunna se klart.


Relaterade artiklar