Vilken typ av tyg bör jag använda för en Rag Doll Face?

November 21

Vilken typ av tyg bör jag använda för en Rag Doll Face?


Skapa en trasa docka med en traditionell eller unikt utseende, beroende på tygmaterialet du väljer. Trasdocka ansikten skiljer trasdocka, och kan vara tillverkade av ett gemensamt material, såsom duk, eller en texturerad, ovanlig tyg, såsom denim. Förgyll din Rag Doll ansikte som du väljer att göra en docka som är unikt ditt eget.

Historia

Trasdockor var en av de första dockorna som någonsin gjorts, handgjorda av mödrar för sina barn. Dockorna infördes först kommersiellt på 1850-talet, vilket bevisar en katalysator för dockan industri som utlöste i USA ett decennium senare. Trasdockor kännetecknas av sin avslappnade hållning och kan vara tillverkade av olika typer av tyger och stoppade för att åstadkomma de lösa extremiteter och lata utseendet på en traditionell trasdocka.

Material

Typiskt är det mest populära material för en traditionell trasdocka tvättlapp, duk eller bomullstyg. Enkla tyger som dessa är idealiska för trasdocka ansikten eftersom de är allmänt tillgängliga i neutrala hudtoner, och lätt att sy igenom. Utsmyckningar, såsom knappögon eller garn munnar kommer att bli lätt att sy på duk, duk eller bomullstyg. Andra tyg möjligheter för en trasdocka ansikte inkluderar flanell, denim eller manchester, vilket kan skapa unika texturer och ser för trasdocka ansiktet men kan vara svårare att farkoster.

Konsistens och färg

Typiska duk, duk eller bomull kan vara något grov vid beröring och finns i nästan alla färger och mönster önskas. En trasdocka som är mjukare kan tillverkade av flanell. Använd hudfärgade flanell tyg för ansiktet och kroppen. Du kan använda bleka, solbränna eller mörka färger eller göra en färgglad trasdocka med färgglada eller mönstrat flanell tyg. En grövre, men mer unik typ av tyg kan vara utformad av denim. Denim färger varierar från vitt, bleka eller mörkblå eller svart. För en unik texturerad look, anser manchester tyg, även i ett brett spektrum av färger.

Konstruktion

Designa din egen form för trasdocka ansiktet eller skriva ut ett mönster på nätet. Skär två stycken av tyg i en cirkulär form för huvudet. Placera de två delarna räta mot räta, och sy längs kanterna med undantag för en liten öppning. Vänd tyget ut och in. Stuff chefen för trasdocka med bomull eller andra stoppningsmaterial, antingen fast eller löst beroende på hur diskett du vill att din trasdocka vara. Stäng öppningen. Förgyll din trasdocka ansiktet med två knappar för ögonen, garn för munnen, och en gängad knut för näsan. Du kan sy alla ansiktsdrag, endast ett fåtal - som bara en mun, eller ingen alls. Sy färgat garn som du väljer till hjässan.


Relaterade artiklar