Clown Art Aktiviteter

March 3

Clown Art Aktiviteter


Clowner gör ett roligt och enkelt konstprojekt. Deras ljusa färger och många former gör en perfekt barn konstinstitutioner. Men blir de en mer mogen konstform när du arbetar i färg och lägga känslor genom ansikts detaljer och form. Berömda franska konstnären Georges Rouault målade "Clownen" i början av 1900-talet (se referenser nedan). Den svarta konturer, färger och uttryck skapa en intressant konstverk och visar att clowner kan bli föremål för "riktiga" konst också.

Shape Bilder

En form collage i ljusa färger på svart papper gör ett bra projekt för yngre barn. Baserat på deras förmåga, skaffa barn skära former eller du dela dem i förväg. Ge varje en hög med former utan anvisningar om hur man skapar clownen för bästa resultat. Låt deras fantasi och kreativitet komma med olika sätt att skapa det. En stor cirkel kommer flera medelstora och små cirklar, flera medelstora och små halvcirklar och vissa trianglar i olika storlekar i ljusa färger ger dem mer än tillräckligt för att göra clownen så att deras resultat är varierad och kreativa. Låt barnen använder en svart bit kraftigare papper och ordna sina pjäser i en clownansikte komposition påminna dem om att allas clown kan se annorlunda ut. Påminn dem att avgöra var alla bitar går före limning. Efter limning, lägga till detaljer som hår, en hals och skjortkrage till clownen bilden med krita.

Papper Mache Mask

Använd en stor rund ballong och papper mache att skapa en tredimensionell clown mask. Använd balled upp tidningen och maskeringstejp att tejpa en näsa form till ballongen. Täck bara den främre delen av ballongen i tidningen och papper mache går över näsan formen också. Efter pappers mache torkar på ballongen, måla din clown ansikte hudtonen du vill. Efteråt använder färg eller permanent måla markörer för att ge din clown ansikts detalj. Pop ballongen att ta bort den. Limma garn på huvudet för hår, om så önskas. Bifoga ett gummiband till clownen masken med en brodernål och tunna sömnad elastisk om du vill bära mask.

Clown målning

Skapa clownkonst liknar Rouault är genom att starta med hög kvalitet konstpapper. Rouault clown har ett utseende som liknar målat glas. Återskapa den utseende med olje- pastell och tunn akrylfärg. Rita konturerna av clownen och hans ansikts detaljer i tjocka, svarta olje- pastell. I bakgrunden, dra några tjocka, svarta linjer av olika slag, kurviga och raka för att bryta upp gedigen bakgrund så att det också kommer att se ut målat glas. Blanda akrylfärg i ditt val av färger med lite vatten att tunna och måla clown och bakgrunden. Färgen kommer inte att hålla sig till de svarta linjerna. Kontrasten mellan de svarta linjerna och glans av den ljusa akrylfärg skapar intryck av målat glas.

Clown Docka

Använd ett vitt papper lunch bag att skapa en clown marionett med barn (se referenser nedan). Använd olje- pastell för att färga clown kläder på botten och baksidan av påsen. På frontluckan, den del av påsen som skapar botten när påsen är öppen, skapar clown ansikte. Använd tjocka röda, olja pastell att dra clown läppar och kinder. Limma stora vicka ögon på påsen, sedan dra diamant former i flera färger runt ögonen för clown ögonmakeup. Limma en stor, röd pom på för clown näsa. Använd garnbitar i valfri färg för att skapa clown hår. Öppna väskan och sätta din hand i så att toppen av clown huvud visas. Lim garn hår över toppen och baksidan av påsen för håret.


Relaterade artiklar