De bästa platserna att besöka i Grekland

July 17

De bästa platserna att besöka i Grekland


Grekland är ett land med en fascinerande antik historia, härliga varma somrar, vackra stränder och livliga städer. Du kan utforska arkeologiska skatter och sömniga byar på dess pittoreska öar innan du beger dig till traditionella tavernor att njuta av grekisk mat på kvällen. Att resa i Grekland kommer att öppna dina ögon för ett land där den antika världen och modern kultur samverkar för att erbjuda en minnesvärd upplevelse.

Aten

Aten, den grekiska huvudstaden, är platsen att gå för snabba stadslivet samt några av countryâ € ™ s mest berömda sevärdheter. Akropolis och Parthenon stå strålande utsikt över staden, och du kan också få en smak av den antika världen på Agora marknadsplats där Sokrates hålls en gång domstol, eller genom att besöka templen i Zeus och Hephaestrus. Ta dig tid att se den färgstarka vaktavlösningen utanför det grekiska parlamentet och njuta av den livliga nattlivet i staden. Många av de bästa barerna och klubbarna ligger i centrala områden såsom Psiri och Plaka.

Kreta

Kreta är den största av Greeceâ € ™ s öar, en plats genomsyrad av historia och ett populärt turistmål. Det är den 5: e största ön i Medelhavet och har bergskedjor, pittoreska dalar med vinodlingar och olivlundar, skogsregioner och naturligtvis många gyllene sandstränder. Kreta kan tillgodose alla intressen. Du kan utforska sina förbindelser med den grekiska mytologin, njuta av snabbare tempot i sina städer och turistorter, eller bara njuta av dess lugnare stränder. Kreta har också några av de bästa mat i Grekland. Prova sina ostar, nyfångad havs mat eller långsam kokta lamm rätter.

Thessaloniki

Thessaloniki är den stad att besöka i Grekland än Aten. Det är countryâ € ™ s näst största stad och kombinerar arkeologiska platser med en livlig modern stad. Den har en gammal forum med anor från 3: e århundradet och flera bysantinska och ottomanska monument. Du kan beundra de bysantinska murar som finns kvar runt staden och besöka kyrkor som går tillbaka till den 5: e århundradet. Thessaloniki gör modern kultur samt. Den rymmer en årlig filmfestival och har en blomstrande konstscen. Staden har också några fantastiska stränder och massor av anständigt barer och restauranger för resenärer som letar efter nattliv.

Joniska öarna

Om storleken på Kreta är stötande, prova Joniska öarna för att prova en bit av öarna och njuta av livet på ön i en långsammare takt. Beläget i det turkosa vattnet i Joniska havet, denna kedja av öar omfattar Kefalonia, Ithaca, Lefkakda, Paxi och mer kommersiellt inriktade Korfu. Den största av dessa öar, Kefalonia, har förblivit relativt opåverkad av turismen trots en kort bom efter popularitet filmen Captain Corellia € ™ s Mandolin som sattes dit. Vackra stränder som Myrtos och Skala förblir uncrowded, de Drogorati Caves är en märklig naturlig attraktion och du kan njuta av nattlivet på ett behagligt tempo i huvudstaden Argostoli eller den populära fiskebyn Fiskardo.


Relaterade artiklar