Hur man berättar skillnaden mellan gröna diamanter och gröna safirer

June 24

Hur man berättar skillnaden mellan gröna diamanter och gröna safirer


Att tala om skillnaden mellan gröna diamanter och gröna safirer är inte lätt eftersom de är båda mycket hårda stenar brukar presenteras i vad som är känt som en briljantslipad, med en rund, mångfacetterad övre halvan eller krona och en spetsig bas. lätt att skilja från smaragder, som är mycket mjukare och med tanke på vad som är känt som ett "steg cut", med raka sidor, den gröna safir och den gröna diamanten är mycket olika i deras värde. Spotting skillnaden mellan de två är därför en fråga om nyanser som bara kommer att avslöja sig under en guldsmedsaffär lupp.

Instruktioner

• Kontrollera skicket på båda stenar under ditt juvelerare loup. Även om safirer och diamanter är både oerhört svårt, safirer har också en tendens att sprödhet, så kan du eventuellt se enstaka minut chip i en grön safir.

• Vrid båda stenar under lupp. Till skillnad från diamanter, safirer visar en uttalad dikroism. Det är när färgen i stenen tycks ändras beroende på vilken vinkel du ser det. En färgad diamant kommer inte visa den här effekten.

• Titta bredvid se hur väl båda stenar reflekterar ljuset. Den tekniska termen för detta är spridningen, men juvelerare kallar det för "eld". Även effekten av dispersion är avstängt i färgade stenar, bör en grön diamant fortfarande visa mer eld än en grön safir.

• En diamant kommer att repa en safir, men en safir inte kan repa en diamant.


Relaterade artiklar