Vad kan användas för att rengöra en lädersoffa?

March 2

Vad kan användas för att rengöra en lädersoffa?


Lädersoffor kräver anbud kärleksfulla omsorg. Om du rengör dem med fel lösningar, kan du permanent skada eller missfärga lädret. Om du vill behålla din skinnsoffa ser ut som nya, måste du rengöra den med jämna mellanrum med en lösning som säkert kan ta bort damm, smuts och skräp.

Tyg och Vakuum

Om du bara behöver ta bort damm och städa upp, rekommenderar "Good Housekeeping" med inget annat än en mjuk trasa och dammsugare. För damning, kan du använda en dammvippa i stället för en mjuk trasa, men du bör använda en trasa omedelbart att absorbera vätskespill. En handhållen vakuum eller en dammsugare förlängningsslang kan ta bort samlats damm och smuts från insidan av sprickor.

Vinäger

För lackläder, kan du behålla den naturliga glansen genom att doppa en trasa i vit vinäger och torka ner hela ytan av soffan. Du behöver inte skölja läder, men tillämpa ättika konservativt, eftersom det skulle kunna ändra färgen på lädret om de används i överskott. För att undvika överanvändning av vinäger, vrida ur trasan innan du torkar din soffa, så att du har en fuktig (i motsats till en blöt) trasa.

Rengöringssprit

Om din skinnsoffa blir plågas av mögel, försöka tillämpa tvättsprit. Gnugga alkohol kan säkert ren läder samtidigt döda mögel sporer, enligt en rapport från University of Missouri Extension. Blanda lika delar varmt vatten och gnugga alkohol, applicera lösningen på en mjuk trasa och torka av läder. Späd alltid tvättsprit med vatten, och bara använda den för spot-rengöring i nödsituationer, eftersom överdriven användning av alkoholer kan missfärga lädret. När man arbetar med mögel, kommer du vill torka lädret snabbt eftersom mögel måste torkas. För att undvika att använda värme, torka skinnsoffa med hjälp av en hårtork på en sval inställning.

Bakpulver

Bakpulver gör också ett effektivt rengöringsmedel för skinnsoffor. Bara fukta en mjuk trasa med varmt vatten och doppa den i bakpulver. Använd sedan trasa för att skrubba alla svarta scuffmarks. Skölj soffan med hjälp av en andra trasa fuktad med kallt vatten. Om ett husdjur har en olycka på soffan, använd torr bakpulver för att absorbera vätskan och deodorise lädret.


Relaterade artiklar