Hur Banker Handtag Credit Card Fraud?

January 3

Hur Banker Handtag Credit Card Fraud?


Kreditkortsbedrägerier oftast upptäcktes när en kortinnehavaren meddelar sin bank av avgifter på påståendet att han inte gjorde. Kreditkort banktjänstemän i departementet bedrägeri inleda en utredning av ärendet och ibland blockera kontot för att förhindra ytterligare bedrägerier. Om transaktionen upptäcks vara bedrägliga, anmäls till myndigheter och affärsbanken kontaktas för återbetalning av avgifterna.

Undersöknings

När en kortinnehavare anmäler sitt kreditkort bank av bedrägliga transaktioner, kommer banken att inleda en undersökning genom att beställa kopior av kreditkortskvitton från handlaren. Undersöks De kvitton för bevis för bedrägeri, såsom inkompatibla signaturer. Om banktjänstemän bedömer att transaktionen inte bedrägligt, är kortinnehavaren meddelas hans ansvar att betala avgiften.

Charge

Om transaktionen befinns vara bedräglig, kommer kortinnehavaren banken inleda en undersökning för att fastställa om transaktionen tillåtits av handlaren. Om det finns tecken på en felaktig tillstånd, kommer kortinnehavaren banken initiera en återbetalning. Ett återkrav är en återföring av transaktionen tillbaka till affärsbank. Affärsbanken kommer att återbetala kortinnehavaren banken och ta ut handlaren en avgift utöver avlägsna transaktionsbeloppet från handlarens depå.

Kortinnehavaren Bankens ansvar

Om handlaren befinns ha utfört transaktionen korrekt kommer kortinnehavaren banken absorbera förlusten. De flesta kort banker upprätthålla en politik noll ansvar, vilket innebär att en kortinnehavare inte kommer att hållas ansvariga för bedrägliga avgifter på hans kreditkort.

Merchant Bankens ansvar

När en transaktion är felaktigt exekveras, kommer affärsbanken återkalla transaktionsbeloppet från handlarens konto, plus en återbetalning avgift. Men händer det ibland att handlaren inte har tillräckligt på sitt konto för att täcka kostnader. Affärsbanken måste besluta om att avbryta handlarens konto eller tillåta handlaren att fortsätta göra affärer att ta igen förlusten. Ofta kommer en affärsbank avbryta en handlarens konto och absorbera förluster.

Att straffa de skyldiga

Att hitta den skyldige i kreditkortsbedrägerier kan vara svårt. I vissa fall är kortinnehavaren familj eller vän skyldige. I andra fall är anställd på handlarens skyldiga att samla de magnetiska data på ett kreditkort för bedräglig användning. Ofta kan kreditkortsbedrägerier knytas till den organiserade brottsligheten. Vid betydande ekonomiska förluster, banker arbetar med Secret Service, FBI, och de lokala myndigheterna för att fånga och straffa de skyldiga.


Relaterade artiklar