Verktyg används för att göra en trä käpp

October 5

Verktyg används för att göra en trä käpp


Plocka upp en död pinne är det enklaste sättet att göra en käpp, men om du vill ha en kvalitet personal som inte kommer att gå i hälften när du behöver det mest, måste du använda särskilda metoder för att göra en. De verktyg som behövs är vanliga, och beroende på typ av stick kommer att omfatta de för grävning, sågning, kapning, formning och slutlig bearbetning. Mest av allt du behöver tålamod.

SkördFör en rak käpp du behöver en såg, yxa eller yxa. Leta efter en rak planta med en felfri avsnitt 1 fot längre än den längd du behöver. När du tar bort barken och forma trä förlorar du ungefär 1/2 tum i diameter. Bra personal skogen inkluderar ek, hickory, aska, hundkäx och persimon. Hickory och aska är lättare.

FormningFör snabb formning, är en drawknife det mest effektiva verktyget, och en rak spokeshave ger en kontrollerad efterbehandling snitt. Med antingen du behöver en rakning häst eller ett skruvstäd. Använd hästen eller vice för att hålla lager och drawknife eller spokeshave att ta bort barken och forma trä. Ojämnheter kan snabbt saneras med en trä rasp. En bra fickkniv kommer att fungera men tar mycket längre tid.

Avslutning

Låt lager torka i ett par månader innan sågning till den slutliga längden. Klipp avfall från båda ändar för att bli av med trä som fördelas på det torkas. En trä rasp avrundar effektivt av huvudet av käpp och avfasningar foten. Ignorera mindre kvistar och små sprickor, och jämna ut pinnen med sandpapper. En lätt beläggning av linolja kommer att skydda träet mot fukt. Undvik högglansiga finish - they'll gnugga blåsor på händerna.

Shillelaghs

Verktyg används för att göra en trä käpp


Om du vill ha en speciell stil som kallas en shillelagh, behöver du en hacka och en yxa när du skörda lager. För en lätt käpp med en horisontell handtag, hitta en monter sassafras och gräva runt för att hitta en planta som groddar från en stor matar rot. Hacka det gratis med yxa, inklusive flera extra inches av roten som avfall längd. För en starkare pinne, leta efter Osage orange, en gemensam fencerow träd en gång att föredra för fina Archers bågar. Akta dig för törnen som täcker det.

Tricks

För ett felfritt skalade käpp, skär en hickory planta på våren när saven stiger. Omedelbart (detta fungerar endast under den första timmen) använder en kniv för att skära ner till splintveden hela längden av pinnen, och bänd barken lös i ena änden. Du kan behöva pund barken med en hammare för att glida bort det, men det bör komma fri i ett stycke. Om du vill behålla barken på din käpp, skära lager i höst. För att begränsa kontroll (uppdelning), handfat träet under vattnet, hålls nere med stenar, en vecka eller två efter skörd. Saven kommer läcka ut, och träet torkar utan mycket distorsion.


Relaterade artiklar