Vad att föda min häst för en glänsande päls

March 15

Vad att föda min häst för en glänsande päls


Hästar ständigt växer och byter ut sina rockar. De flesta hästar och ponnyer växa två lager per år: en tyngre för vintern och en ljusare för sommar. Dessa rockar har en naturlig lyster och skydd som ges av oljor från hästens hud. Dessa oljor är mycket viktiga för den övergripande päls hälsa, så mata din häst rätt kost för att upprätthålla produktionen av dessa oljor är en av de primära stegen i att säkerställa en glänsande, frisk päls.

Kosttillskott

Eftersom nutrition är så viktigt för den allmänna hälsan hos din häst, inklusive hälsa pälsen, bör du alltid ser till att du matar din häst väl. Ge din häst kvalitet korn och balansera ut eventuella vitaminer eller mineraltillskott så det finns inte ett överflöd av någon enskild beståndsdel, som kan vara ohälsosamt. Det finns många typer av kosttillskott som kan säljas, och många är inriktade på att ge din häst en frisk päls. När du väljer ett tillägg, se till att hålla ett öga på både fosfor och kalcium belopp. Dessa två tillägg bör vara i ett förhållande av cirka 1,5 delar kalcium till 1 del fosfor för bästa resultat. Om din häst inte utveckla en frisk päls även med dessa tillägg, kan det finnas en djupare problem, till exempel maskar eller annan näring relaterade tillstånd. För en mycket glänsande päls, många människor försörja sina hästar olika typer av oljor, eftersom deras fettpartiklar levererar allmänhet hästen med ett överflöd av sin egen hud olja, vilket ger pälsen en extra glans. Försök lägga 1 kopp vegetabilisk olja varje dag foder. Du bör alltid vara noga med att balansera ut oljan med säden tillgängliga så att din häst inte absorberar för mycket fett. Sojamjöl är ett annat alternativ, men återigen vara säker på att inte använda för mycket och att balansera spannmåls belopp därefter.

Ytterligare metoder

Se till att din häst är korrekt tränas regelbundet, minst 10 minuter varje dag. Detta stimulerar hästens hud och tar bort alla döda hår eller hud flingor som kan hindrar tillväxten av en frisk päls. När du tvättar din häst, vara noga med att använda rätt tvål eller schampo, eftersom tvättning med en alltför stark lösning eller för länge kan skada pälsen mer än hjälpa det. Det finns vissa typer av sura tvålar som syftar till att lägga mjukhet och lyster till pälsen, men du bör använda dessa sparsamt.


Relaterade artiklar