Hur man berättar skillnaden mellan platina och silver

September 16

Hur man berättar skillnaden mellan platina och silver


Platina och silver både se likadana ut, och det gör att det är viktigt att veta hur man berättar dessa två metaller från varandra. De är båda används i många typer av smycken produkter med silver, som kan hittas i nästan alla stora varuhus. De flesta vigselringar är gjorda av platina som det är starkare, medan silver är en mjukare metall som blir smutsig lättare och är inte avsedd att bäras varje dag. Många av de minsta smycken objekt kommer att innehålla en platinakomponent i motsats till de större bitarna på grund av priset på platina på den öppna marknaden. Silver blandas ofta med en annan metall såsom koppar, för att öka dess styrka och det är där frasen försilvrade kommer in.

Instruktioner

• Titta på priset på objekt som det är oftast ett snabbt sätt att berätta de två isär eftersom silver alltid kommer att vara billigare än platina. Det tar mycket mindre arbete för att utvinna silver ur marken och därför är det inte så sällsynt som den andra metallen. En annan giveaway är den faktiska storleken på smycken eftersom du bara hittar platina i de minsta konstruktioner såsom vigselringar, örhängen eller halsband på grund av dess pris. Om det är en större produkt så är det mycket troligt att det har tillverkats med hjälp av sterling silver.

• Undersök färgen på de två metallerna och märker vilka man ser lite vitare utseende. Platinum ser nästan vit, medan silver har en mer gråaktig nyans till det och är också benägna att oxidation som kan få den att börja vända svart.

• Bite ner på smycken bit och se vilken som känns hårdare, som ni säkert har sett gjort i filmer flera gånger. Detta kan inte vara lämpligt vid ett smycke butik men är ett sätt att kontrollera vilken som är vilken. Platina är mycket tätare än rent silver och detta kan kännas när bita ner. Även om du inte kommer att kunna bita genom någon av dem, och det är inte poängen, kommer du upptäcka tätare av de två.

• Placera smycken bitar av en liknande form och storlek på en digital skala, en i taget. Väg dem och märker vilken som är tyngre. Detta kommer att vara platina pjäs.


Relaterade artiklar