Hur man bygger ett flygplan propeller

May 18

Hur man bygger ett flygplan propeller


Ett flygplan propeller snurrar att "dra ett flygplan framåt precis som en flygplanets vingar lyfta det uppåt", enligt Boeing. Även om det är bäst att lämna propeller byggnaden för passagerarflygplan till professionella företag luftfarts kan du bygga en modell-flygplan propeller på egen hand. Du kan köpa metall, trä eller plast modell flygplan propellrar på nätet för allt från £ 3 till £ 97 (i september 2010). Men du kan också bygga en träpropellern hemma.

Instruktioner

• Rita formen av propellern på träskiva. Propellern ska vara formad som en lång oval med ett centrum som är något tunnare än i kanterna. Längden och bredden av propellern och tjockleken av träet beror på storleken på din modellflygplan. För ytterligare riktlinjer, undersöka andra modellflygplan eller be en vän som är expert inom luftfarten.

• Klipp propellern ur trä med en såg. Vrid propeller på den sida, så att den långa kanten rör bordet. Mejsel kanten på ena sidan av propellern, från slutet till mitten, för att skapa ett "lutande" kant. Vrid propellern, så att den lutande sidan berör bordet och kantig en lutande kant på den andra sidan av propellern. Dessa kanter ska vara på motsatta sidor av propellern. En lutande kant kommer att vara nere till höger och den andra kommer att vara upp till vänster.

• Sand propellern hela tills den är slät.

• Använd en pensel för att tillämpa trä lack till propellern. Låt denna lack torka under ca tre timmar.


Relaterade artiklar