Hur man tråd 12 volts lampor till ett 24 volts system

March 6

Hur man tråd 12 volts lampor till ett 24 volts system


Ansluta en 12-volts ljus till en 24-volts nätaggregat kommer att förstöra lampan. Lökar arbetar inom ett smalt spänningsområdet så hög spänning kommer att dramatiskt minska sin livslängd och mer sannolikt smälta tråden. Men genom att använda två lampor och rätten ledningar, eller en enda glödlampa och ett motstånd, du kan säkert köra 12-volts glödlampor från en 24-volts nätaggregat.

Instruktioner

• Koppla bort strömmen. Skala av manteln från sista kvartalet-tums av trådarna löper från 24-voltskällan. Om tråden är av typen filamentet, vrida ändarna mellan fingrarna för att göra dem till snäva buntar.

• Använd en elektriker skruvmejsel för att fästa en batterikabeln till basen av en glödlampa-hållare genom att linda den runt terminalen och skruva åt ordentligt. Bifoga en kort längd av kabeln till den andra lampan innehavaren terminal och ansluta sig till den andra lamphållaren. Fäst den återstående polen på andra lamphållaren till tråden tillbaka till elnätet.

• Sätt lampor i hållarna. När strömmen slås på, kommer den första lökens motstånd "använda" 12 volt och lämna 12 volt för andra lampan. Mellan dem, kommer de att använda hela 24 volt. Båda glödlampor lyser upp och köras på 24-voltskällan som om de har två 12-volts leveranser.

• Minska spänningen till 12 volt genom att lägga till ett motstånd till kretsen. Motstånd lägre spänning genom att omvandla en del av kraften till värme. Beräkna storleken på motståndet genom att hitta den ström som glödlampan. Undersök 12-volts glödlampa för att hitta den wattal. Dividera wattal genom skillnaden mellan lampan spänningen och 24 volt. För en 6-watts glödlampa klyftan 6 från (24-12 = 12). Svaret är den nuvarande, 0,5 ampere.

• Dividera spänningsskillnaden --- beräknas i steg 1 --- av den nuvarande för att hitta värdet på motståndet. Med hjälp av exempel dela (24-12 = 12) med 0,5 ger 24. Du behöver en 24-ohms motstånd.

• Bestäm kraften i motståndet så att den inte överhettas och misslyckas. Elkraft, mätt i watt, hittas genom att multiplicera det motstånd som den nuvarande kvadrat. Med hjälp av värdena som finns i steg 1 och 2, kraften = 24 * (0,5 * 0,5). Kraften, i detta exempel, är 6 watt.

• Sätt i lämpligt motstånd, 24 ohm dimensionerade för 6 watt i detta fall, i tråden som leder till glödlampan så att strömmen flyter genom motståndet på sin väg till glödlampan. När strömmen slås på, kommer motståndet förbrukar tillräcklig effekt för att låta ljuset att kunna fungera fullständigt.


Relaterade artiklar