Humoristisk övertalning tal ämnen

April 19

Humoristisk övertalning tal ämnen


Övertygande tal är en accepterad del av något tal klass i både high school och college. Syftet med tal är att få upp framför en grupp av dina kamrater och försöka svänga dem till din synpunkt på en fråga. För att göra uppdraget lite roligare, kan det vara en bra idé att ta itu med en humoristisk ämne.

Hur Män och kvinnor Kommunicera

Detta ämne spelar på stereotypen att de båda könen inte vet hur man kommunicerar med varandra. Till exempel går en skämt, "När en kvinna säger ingenting är fel, vad hon menar är att allt är fel och det är ditt fel." Eller en annan stereotyp är att när en kille svarar att han "inte tänka på någonting," han verkligen betyder att han tänker ingenting. Om närmade sig med smak och känslighet, kan detta ämne användas för att effektivt illustrera en kommunikationstekniken framför en annan, och kunde röra på hur olika människor, kön och åldrar kommunicerar på olika sätt med varandra.

Mode Brott

En annan humoristisk övertalning tal kan vara att övertyga klassen en mode brott. Till exempel, om någon tror att poofy, rosa klänningar är kränkande och sexistiska genom att kvinnor verkar flouncy och svag, kan det vara ett ämne. Ett annat ämne kan vara att kiltar bör bli en vardaglig tillbehör för män på grund av användbarhet och komfort. Potentialen för en sådan tal är nästan oändliga; studenter kan vara förvånansvärt passionerade när de sätter sina egna känslor och åsikter i denna lighthearted övertygande ämne.

Relationer med åldern Luckor

Även delvis humoristisk och delvis allvarlig, är frågan om äldre män dejting yngre kvinnor, och vice versa, ett ämne som skulle kunna göra ett bra tal. Till exempel skulle en övertygande argument innebära en skala från åldersskillnader, som visar att större ålders luckor blir, främlingen och creepier förhållandet kan visas från utsidan. Andra argument kan göras att åldersfaktorn, förutsatt att det är inom lagens gränser, är en annan faktor som måste övervinnas, precis som kommunikationssvårigheter och fysiska avståndet. Kända exempel som Hugh Hefner, eller Demi Moores förhållande med Ashton Kutcher, skulle kunna göra effektiva exempel.


Relaterade artiklar