Galvaniska behandlingar på salonger

October 26

Galvaniska behandlingar på salonger


Galvanisk behandlingar har funnits i flera år, som används i high-end spa och salonger som mer kostnadseffektivt alternativ till ansiktslyftning och andra kirurgiska ingrepp. Även populärt i flera år i vissa kretsar, finns det fortfarande många där ute som är förvirrad över vad galvaniska behandlingar är, vad de gör och hur de fungerar.

Definition

En galvanisk behandling i en salong inställning hänvisar till användning av milda positiva och negativa elektriska strömmar för att föryngra huden, omfördela energi och återställa kroppens naturliga elektriska vägar.

Användningar

Vanligen kallad "icke-kirurgisk ansiktslyftning" galvanisk behandlingar används för djuprengöring, för att hjälpa krämer och salvor tränga djupare in i huden och att bekämpa tecken på åldrande genom att specifikt riktar rynkor, fina linjer och föroreningar. Galvanisk behandlingar har också visat sig minska uppkomsten av celluliter.

Historia

De specialiserade galvaniska strömmar fick sitt namn från Luigi Galvani, en italiensk man som var den första att experimentera med dem igen i slutet av 1700-talet. Galvanisk skönhetsbehandlingar har funnits i ungefär 50 år, med början först i Europa och på senare tid blivit populär i USA.

Vad man kan förvänta

Grunderna i galvanisk spa terapi inkluderar steg ett (kallas desincrustation) att tillämpa en förbehandling gel med en negativ laddning till djupa rena porerna. Därefter förbehandling gel avlägsnas och steg två (jontofores) är tillämpningen av en positivt laddad närande gel och användningen av ett "galvanisk budbärare" som skickar en blandning av positiva och negativa joner in i huden. Den galvaniska budbäraren är vanligtvis en liten, handhållen enhet med en krom bas som leder strömmen direkt på huden. Teknikern går enheten över huden med hjälp av ett lätt tryck. Behandlingar kan vara allt från 10 minuter till en timme och är smärtfri.

Kosta

Galvaniska behandlingar varierar i pris beroende på var du befinner dig och hur länge sessioner är, men räkna med att betala allt från £ 32 för 10 till 15 minuter till £ 325 för en längre session på en high-end salong (i september 2009).

Kul fakta

Galvaniska strömmar också används i lögndetektorer för att mäta förändringar i hudens motstånd, flygsimulatorer påverka och kontrollera balansen, och i mätningen av biofeedback (intensiva tankar och undertryckta känslor).


Relaterade artiklar