Inomhus växter med röda, orange och gula blad

October 16

Inomhus växter med röda, orange och gula blad


Växande krukväxter är ett populärt sätt att få utomhus gröna insidan. Enligt University of Georgia Extension, människor tillbringar 90 procent av sin tid inomhus; använda växter bidrar till att skapa lugn och en känsla av välbefinnande. Krukväxter finns i en rad olika färger, former och storlekar. Majoriteten av krukväxter väljs för sina blad i stället för sina blommor. Ett antal krukväxter har röda, orange och gula löv.

Caladium

Caladiums är inhemska växter i Peru och Brasilien och finns i hundratals lövverk färger. Dr. Brent är en unikt mönstrad caladium sort infördes av University of Florida. Anläggningen har lans-formade blad med mörkgröna blad marginaler. De viktigaste och centrala vener är rött till lila. De områden mellan områdena är gulgröna i mitten och utveckla en orange nyans nära marginalerna. Hela blad är täckt med oregelbundna fläckar. Dr Brent Caladium växer till en mogen höjd av ca 11 inches med varje blad upp till 10 inches lång. Den Caladium sorten är väl resistent mot blad solbränna och chill skada.

Croton

Croton är en populär, ljus foliaged krukväxt hemma i Stillahavsöarna och Malackahalvön. Croton lövverk kommer i olika nyanser av rosa, rött, gult, rost, orange och lila och växer bäst i områden med fullt ljus. Men alltför ljus tenderar att döva den röda och orange lövverk crotons. I deras naturliga miljö crotons utvecklas till stora buskar och små träd. Croton lövverk kommer i varierande former från elliptisk till brett. Overfertilizing crotons resulterar i reducerad lövverk färg och svagare rotsystem. Crotons har en hög vattenbehov och behöver daglig vattning under varmare väder.

Coleus

Coleus är lätt att föröka och växer och odlas både inomhus- och utomhusväxter. Coleus är också kallad flamma nässlor, målade nässlor och målade blad. En medlem av mynta familjen, örtartade perenner är hemma i Asien, Afrika, Australien och Stillahavsöarna och kommer i en nära oändlig variation av bladverk färger. Sorten 'Smält Orange "har mörkt orangeröd blad med en tunn gul ram på fransig kant. Coleus "Morgan Magic" är också ljust mönstrade i olika nyanser av grönt, rött, lila, orange och gult på en mörk bakgrund. Sorten är sol toleranta.


Relaterade artiklar