Hur man reparerar en Compaq Presario C500

January 19

Hur man reparerar en Compaq Presario C500


Compaq Presario C500 laptop har en 15,4-tums widescreen-skärm, en Intel Celeron M-processor, en 80 GB hårddisk och 512 MB systemminne (RAM). Liksom alla datorer kan Compaq bärbara vara behäftad med problem relaterade till batteriet, tangentbord och bildskärm. Reparera alla dessa potentiella problem själv och undvika kostsamma tillverkaren för reparation. Ingen tidigare erfarenhet av bärbara reparation eller dator design kunskaper krävs.

Instruktioner

• Koppla bort nätadaptern från baksidan av Compaq Presario C500 bärbar dator innan du fortsätter. Stäng av datorn.

• Stäng av Presario C500 över. Om batteriet genom att leta efter sin distinkta, rektangulär kontur på undersidan av datorn. Skjut frigöringsmekanismen under det att ta ur batteriet. Om den bärbara datorn hade ett problem att hålla en avgift och du misstänker att batteriet är gammalt, glida i ett nytt batteri och testa det.

• Gå till tangentbordet om det inte fungerar eller som i ett trög sätt. Se till att batteriet tas bort från Presario C500, ta bort de två skruvarna högst upp mitt på datorns undersida. Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort skruvarna.

• Vänd på datorn och öppna bildskärmen. Titta längs den översta raden på tangentbordet för små täck hack som ser ut som små fjädrar. Det finns fyra, och var och en är i spalten längst upp på en annan nyckel. Det finns täck skårorna bakom "F1", "F5" F11 "och" Infoga "nycklar. Aktivera alla med ett platt verktyg, såsom en gitarr plocka, som kan kila in bakom tangenterna och kan användas för att driva upp mot skåror. Andra plastföremål kan användas, men använd inte ett metallföremål.

• Lyft upp på plasten, rektangulära switch lock som ligger direkt ovanför tangentbordet nu att täck skårorna har aktiverats. Locket är löst och kan nu tas bort.

• Använd stjärnskruvmejsel, avlägsna de fyra skruvarna som löper längs toppen av tangentbordet nu att strömbrytarskyddet avlägsnas.

• Lyft upp på tangentbordet för att avslöja bandkabel under. Detta bör anslutas till en vit kontakt på den bärbara datorns bas. Om bandkabeln är lös, dra upp kontakten, skjut kabeln igen och tryck sedan på för att låsa kontakten på plats igen.

• Byt ut tangentbordet, strömbrytarskyddet och skruvarna som håller de två på plats.

• Öppna bildskärmen om bildskärmen inte fungerar. Titta längs plast omkrets som kör runt på skärmen och leta reda på runda lock. Det finns fyra längs den övre och två längst ned på displayen. Dessa dölja skruvarna. Ta bort locken med hjälp av spetsen på en skruvmejsel för att bända under locket kanterna.

• Ta bort skruvarna under varje lock med hjälp av stjärnskruvmejsel. Ta bort bildskärms omkrets pjäs.

• Placera omriktaren ombord, en rektangulär grå pjäs som löper längs botten centrum där plast omkrets tidigare bott. Det finns två kablar här, med varje anslutning till en separat kontaktdon på vardera sidan av växelriktarkortet. Om någon kabel är lös, anslut den till kontakten. Detta kommer att återställa bakgrundsbelysningen och allmänna video fungerar till Presario C500 display.

• Sätt tillbaka ramen, skruvar och skruvlock.


Relaterade artiklar