Hur man byter batteri i en C6 Corvette

July 4

Hur man byter batteri i en C6 Corvette


C6 är en modell av den populära Chevrolet Corvette. Som med alla bilar, måste man vara försiktig när man fastställer den korrekta batteriet att använda. 2005 Corvette kräver ett batteri med den positiva (+) terminalen på vänster eller passagerarsidan. C6 Corvette-modellen från 2006 till innevarande år kräver ett batteri med pluspolen till höger eller förarsidan. Den nuvarande batteriinformation bör användas för korsreferenser en ersättare.

Instruktioner

• Öppna motorhuven. Leta reda på batteriet på övre vänstra delen av motorrummet bakom säkringsdosan och vänster om bränslefördelningsröret.

• Dra skyddsgummistövlar från kablarna. Med hjälp av en 1/2-tums fast nyckel, ta bort den svarta jordbatterikabeln. Ta bort den röda pluskabeln med samma metod.

• Leta reda på batteriet fäst. Det är en plast kil med en bult genom den belägen vid basen av batteriet på framsidan. Med hjälp av en 1/2-tums uttag med en lång förlängning, ta ur batteriet fäst.

• Använd båda händerna, dra uppåt och ta bort det gamla batteriet. Installera det nya batteriet och sätt tillbaka batterifästet. Vrid bulten ett par gånger för hand och använda eluttaget och förlängning dra åt ordentligt.

• sätta tillbaka försiktigt den röda positiva batterikabeln först och sedan den svarta jordkabeln. Inte av misstag röra den motsatta stationen med nyckeln när du ansluter ledningarna. Dra säkerhets gummi täcket över terminalerna och stäng motorhuven.


Relaterade artiklar