Hur man tar bort länkar på en Seiko klocka armband

April 25

Hur man tar bort länkar på en Seiko klocka armband


När en Seiko klocka armband måste ändras, kan det verka som den bästa lösningen för att ta det till en klocka verkstad som specialiserat sig på detta märke. Ändra storlek denna speciella typ av klocka kräver titta reparationsverktyg för att säkerställa att armbandet inte är skadad eller skev under processen. Men om du har en uppsättning av klocka reparationsverktyg till ditt förfogande, är det ganska enkelt att ta bort länkar från en Seiko klocka armband hemma.

Instruktioner

• Ta en ordentlig titt på klocka armband. Seiko klockarmband är utrustade med en av två olika typer av stift som håller länkar på plats. En typ är en enkel, nagelformade pushpinen som är införd i skarven mellan två länkar. Den andra är en platt, L-format stycke av metall som glider in i centrum av en länk och låser den på plats. Båda stiften avlägsnas med användning av samma process. Om spiken formade pushpinen är närvarande, kommer du att se de små skruvhuvuden i lederna. Om L-formade stift är närvarande, kommer länkarna att vara öppen ensidig och du kommer att kunna se en remsa av metall insatt i varje länkar.

• Leta efter pilarna på insidan av klockan armband länkar. Pilarna indikerar riktningen stiften och koppling måste skjutas bort av bandet. Varje försök att gå mot pilarna kan bryta eller förvränga länkarna.

• Ta bort våren bar från lås med små stift-borttagningsverktyg. Ställ klockan upp på den sida, så att toppen av fjäderskenan är vänd uppåt och bottnen är tätt mot bordet. Sätt måttligt tryck på toppen av fjäderskenan och luta klockan bara lite i sidled så att fjäderskenan kan glida ut. Enkel ut baren långsamt och försiktigt; våren bar är fjäderbelastad och kommer att skjuta bort från klockan om du inte är försiktig (se till att botten av klockan är riktad bort från dig på alla gånger). Placera våren bar i en liten skål så det inte att gå vilse.

• Rikta in ett litet stift-borttagningsverktyg med toppen av stiftet och tryck i pilens riktning tills den glider ut helt. Glida av länken. Placera stiftet och kopplingen i den lilla skålen. Du vill spara dem ifall klockan måste ändra storlek på nytt vid ett senare tillfälle. Fortsätt att ta bort länkar, alternerande sidor av bandet för att hålla det ännu, tills klockan når önskad storlek.

• Anslut klockan. På den sida som är motsatt där våren bar avlägsnades, radas upp länken ansluten till spännet och den andra länken på bandet. Skjut stiftet i motsatt riktning mot pilen, med en platt-headed stift inför att driva det i det gemensamma. Använd stiftborttagningsverktyg för att ge det en sista ansträngning, lyssna efter klicket.

• Sätt våren bar långsamt, med hjälp av stiftet inför. Se till våren bar är uppradade och tätt på plats för att undvika skador.


Relaterade artiklar