Hur måla nödställda möbler med glans

January 11

Hur måla nödställda möbler med glans


Plågsamma glans målade möbler så att det ser gammal är nästan en konstform i sig. Det finns inget rätt eller fel sätt att åldras en möbel eftersom resultatet är rent till godo för den person som gör den smärtsamma. Det finns dock några tekniker som du kan använda för att hjälpa dig att uppnå en "period korrekt" utseende till din smärtsamt så att du inte bara ser ut som du har en beat-up möbel.

Instruktioner

• Ta en mental anteckning av de områden på stolen som får mest slitage. Om din möbel är en gungstol till exempel, kan du fokusera på sätet, armstöd och rockers. Om det är ett soffbord, kan du fokusera på toppen och hörn. Om det är en gammal byrå, kan du fokusera på toppen och runt handtagen på lådorna. Överdriv inte din smärtsamt, eftersom det kan göra din pjäs ser papperskorgen i stället för gamla.

• Sand glansen från ytan måla med ljus sandpapper eller # 0000 stålull. Med tiden lyster av en högblank finish avtar. Sand hela ytan av möblerna att avlägsna glans. Inte sand ner till träet om du slipar i ett område som traditionellt sett skulle se att mängden slitage - som säte för en gungstol makt.

• Kör grovt sandpapper längs kanterna av trä för att bryta sig loss färg marker bildar hörnen. Du kan även lätt repa hörn med en trä rasp eller fil. Tillsätt några bucklor och stötar med en boll-Peen hammare eller klubba. Försök att härma 80-tal år av kärleksfull slitage. Det är där din konstnärliga licens börjar. Du kan ta bort en hel del färg och skapa en hel del stötar eller gå ljus på dessa kosmetiska förändringar.

• Lägg repor på fötterna eller löpare med en stålborste. Fötter, ben och löpare av möbler knullas upp över tid, och varje brunn används tappning lappar visar tecken på slitage på dessa platser. Detta är också ett område där du kan använda din boll-Peen hammare för att framhäva skadan.

• Applicera en liten mängd mörk färg eller mörk fläck på den exponerade träytan med en trasa. Låt färgen på fläcken sitter på träytan i några minuter och sedan torka bort det. Detta kommer att mörkna den exponerade trä som skulle hända med tiden när de utsätts för oljor från människokroppen röra vid den.


Relaterade artiklar