Vatten Fastnat i diskmaskin

February 1

Vatten Fastnat i diskmaskin


Om du öppnar diskmaskinen förväntar sig att hitta ren disk utan bara hitta dem fortfarande smutsiga och vatten fastnat inuti diskutrymmet, du troligtvis har ett problem med din diskmaskinen tömningscykel. Denna cykel är bara en av de många som diskmaskiner gå igenom vid rengöring av disken.

Förhindra olyckor

Som en allmän regel, när du arbetar med en felaktig apparat, avbröt elnätet innan du börjar. För diskmaskiner, innebär detta att placera växeln som styr diskmaskinen på huvudströmbrytaren. Diskmaskinen ska installeras på sin egen krets, märkt vid brytaren. Flytta brytaren till "Off" eller "0" inställning.

Diskmaskin Vattnets kretslopp

Vattnet för diskmaskiner kommer in genom en vattentillförselslangen sitter på undersidan av skåpet. Färskvattnet blandas med tvålen inuti diskmaskinen och en pump trycker upp genom brickan armen. Detta kallas "Wash" cykel. Det använda vattnet pumpas ur apparaten genom en dräneringsslang under "Drain" cykel. Vatten, denna gång utan tvål sattes sprutas över disken igen under "Skölj" cykel.

Åtkomst Komponenter

Dränerings delar till diskmaskinen finns under diskmaskinen skåpet. Dessa kan endast nås efter avlägsnande av diskmaskinens paneler. Huvudpanelen, som kallas "kick panelen," är fäst under diskmaskinsluckan och avlägsnas genom att lossa skruvarna på sidorna av panelen. Det kan finnas skruvarna ovanpå panelen också. Vissa diskmaskiner kommer att ha en "tå panel" ansluten under kick panelen.

Avlopps Solenoid

Avloppsmagnet styr flödet av vatten in i avloppsslangen. En magnet ändrar en elektrisk signal till en mekanisk en. När diskmaskinen sensorn skickar en signal att tvättcykeln sker till solenoiden, öppnar dränerings solenoiden och gör att vattnet inuti skåpet för att strömma ut in i dräneringsslangen. Om solenoiden inte fungerar, kommer det inte att öppna. Uttagen på en magnet kan kontrolleras med en ohmmeter för att se om det är att upprätthålla en korrekt anslutning. Om inte, bör den bytas ut.

Drain Hose Blockering

En annan orsak till vatten kan stå i skåpet är på grund av en blockering i avloppsslangen. Dessa slangar är anslutna vid båda ändarna med slangklämmor. De kan lätt rengöras genom blästring en spruta slang ner längden på avloppsslangen.


Relaterade artiklar