Min källaren luktar mögel

February 19Om din källare luktar mögel, då du har mögel växer i källaren. Eftersom detta kan vara en hälsorisk, måste den rengöras så snart som möjligt. Ta bort mögel och mjöldagg kommer också ta bort smaklös mögel lukt från din källare.

Borttagande

Skapa en lösning av 29.6ml blekmedel till en liter vatten och häll det i en sprutflaska. Spraya lösningen på drabbade golv och tak som blekmedel säkra, såsom vind block och cement. Skrubba mögel borta, skölj sedan med vatten, som rekommenderas av boken "2001 Fantastiska Cleaning Secrets" av Jeff Bredenberg.

Fräscha

För att rensa lukten av mögel från källaren, kan du strö klorkalkpulver på golvet. Pulvret kommer att absorbera lukten. När luften i källaren luktar bättre, sopa upp pulvret och kassera den.

Förhindra

För att förhindra mögel från att återvända till din källare och föra dess obehaglig lukt med det, kan du placera en avfuktare i källaren för att hålla fukt nivåer ner. Öka luftcirkulation kan också hjälpa. Du kan sätta aktiverad aluminiumoxid, vattenfri kalciumsulfat eller andra kemiska torkmedel i källaren för att absorbera fukt, enligt University of Georgia.


Relaterade artiklar