Hur att ladda gamla död bilbatterier

January 8

Hur att ladda gamla död bilbatterier


Du kanske upptäcker att din bil batteriet inte kan hålla sin laddning som det brukade om det är mer än två år gamla. I själva verket bara 30 procent av batterier som säljs idag senaste 48 månaderna, delvis på grund av dagens bilar har ökat energibehov, enligt BatteryStuff.com. Men en batteriets livslängd kan ökas kraftigt genom att helt enkelt vända på orsaken till de flesta batterifel: sulfate. Detta är nedfallet av svavel på metallplätering, en process som orsakar 80 procent av batteri försvagning. Du kan vända sulfate till en bråkdel av kostnaden för att få ett nytt batteri genom att ersätta syran och fullt laddning - men inte överladdning - batteriet över natten.

Instruktioner

• Stäng av bilens tändning.

• Sätt på skyddsglasögon och gummihandskar för att skydda mot bländande eller frätskador.

• Lossa batterikablarna. Ställ batteriet i ett väl ventilerat utrymme.

• Lyft bort plastcellproppar på toppen av batteriet om det är funktionsdugliga typ. Om cellerna är förseglade, borra hål i plasten - ett hål per cell. Du kan tala om var du ska borra de sex "skuggmärken" som de sex cellerna kommer att ha.

• Mikrovågsugn 1 quart (liter) destillerat vatten till ca 65,6 grader Celsius. Använd inte kranvatten som du inte vill mineraler inne för att belägga metallbatteriplattorna.

• Lös 10 matskedar av rena EPSOMSALT (magnesiumsulfat) i liter destillerat vatten.

• Häll saltlösningen i de sex hålen med hjälp av en tratt. Det bör finnas märken på sidan av batteriet för att indikera hur högt för att fylla cellerna.

• Ladda batteriet över natten med en "smart laddare", som varierar spänning för att undvika överladdning och minimera framtida sulfate. Specifikt använder en laddare tre steg för att uppnå en full laddning. Om du har tagit ut batteriet med bilen enbart generator, kan det lämna batteriet endast 90 procent debiteras. Enligt BatteryStuff.com, 10 procent av elektrolyt kvar oladdade leder till sulfate. Du kan köpa en laddare trestegs för så lite som £ 26 vid Bildelsaffärer eller online.

• Anslut de sex hålen med "hål caps" efter att batteriet har fulladdade. Locken finns på de flesta hårdvara och automatisk leverans butiker.


Relaterade artiklar