Hur man ger nyfödda valpar inblåsningar och hjärtmassage

January 7Precis som i en mänsklig födelse, kan mycket gå fel under en hund förlossningarna. Om din hund kommer snart att förlossningen, är det viktigt att vara beredd att ta hand om valpar som inte andas. Att förstå hur man ger nyfödda valpar inblåsningar och hjärtmassage kan rädda ett liv.

Instruktioner

• Rensa luftvägarna. Håll huvudet av valp som inte andas nedåt. Detta gör det möjligt för vätska att rinna ut ur mun, hals och lungor. Om du har en sugbälgen, använda den för att ta bort vätska från luftvägarna. Medan du gör det, gnugga valpen kraftigt med en handduk för att stimulera andningen.

• Täta munnen runt valpens mun och nos. Blow två eller tre puffar av luft. Inte blåsa stora andetag. Kom ihåg att valpen har en liten uppsättning lungor.

• Känn valpens bröstkorg för att se om det finns ett hjärtslag. Du kan göra detta genom att helt enkelt trycka på fingrarna på väggen i bröstet. Du kan också använda ett stetoskop, om det finns någon. Om det inte finns någon hjärtslag, kommer du behöver för att börja hjärt-lungräddning.

• Hitta den del av valpens bröst precis under baksidan av armbågen när det är i böjt läge. Det är där du kommer att behöva komprimera. Använd tummen på rygg och pekfingret på bröstet för att trycka ner. Eftersom en nyfödd valp normala hjärtfrekvens kan vara allt från 120 till 180 slag per minut, måste du komprimera mycket snabbare än du skulle göra om att ge ett mänskligt HLR. Sikta två till tre kompressioner per sekund.

• Leverera ett annat par synvillor luft var 15 till 20 sekunder. Känn bröstet för ett hjärtslag varje minut. Om du känner en svag, långsam hjärtrytm, gnugga valpens kropp med en handduk för att stimulera blodcirkulationen. Du kanske behöver för att leverera ett par puffar luft. Fortsätta att stimulera valpen i 20 minuter eller tills han börjar piggna till. Om det vid denna tidpunkt, finns det fortfarande ingen hjärtslag, fortsätter att ge HLR och inblåsningar i ungefär fem minuter. Efter den punkten, är det osannolikt att han kan bli frälst.


Relaterade artiklar