Hur en blister läka?

May 27

Hur en blister läka?

Låta en Blister Heal Naturligt

Blåsor är säckar av vätska på huden som är resultatet av antingen hud skadas eller genom kontinuerlig gnuggning (såsom skor mot hälen). De kan också vara på grund av medicinska problem, inklusive svinkoppor, herpes, vattkoppor och bältros. Fylld med vätska, kan blåsor innehålla blod, som kan förvandlas till pus om de blir smittade. Dock är de flesta blåsor packad med en klar plasma (serum) som resulterar från röda blodkroppar efter koagulering är klar. Du kan låta en blister läka naturligt eller försöka påskynda längs processen själv genom att behandla den. I vissa fall är det bättre att bara låta blåsan läka på egen hand utan medicinsk åtgärd.

Rengör och Blötlägg Blister

Bara för att du väljer att låta en blister läka naturligt betyder inte att du inte behöver göra någonting. Först rengör ut det drabbade området, bland annat omgivande huden. Blötlägg blister i en lösning av varmt vatten, tillsätta lite salt. (Vinäger och vitlök lösningar är också bra rengöringsmedel.)

Skydda Blister

Om du misslyckas med att skydda din blister, kan läkningsprocessen försenas eller ännu värre, att bli smittade. Till exempel, om din blåsa är på foten, inte bär trånga skor. Istället bär sandaler. Men om du måste bära skor och strumpor, försiktigt tillämpa en lös bandage, som du behöver för att ändra dagligen. Se bara till att inte bryta huden. Å andra sidan, om blåsor är resultatet av vattkoppor eller bältros, löst sittande kläder.

Se upp för New Skin

Eftersom karossen att återabsorbera vätskan i blåsan, börjar ny hud att visas under blåsan. Processen sker i sin egen takt. Efter de underliggande hud läker, bryter blåsan upp naturligt.

Håll Blister Intakt

Även om obruten hud innesluter en blåsa fungerar som en skyddande mur barriär, bör du ändå försöka hålla blåsan i ett stycke. Tvinga inte öppna genom att klämma den; tillåta den att brista på egen hand.

Undvik infektion

Periodvis rena blister med alkohol, med hjälp av mjuk bomull. Återigen, genom att i förtid tvinga den att bryta, du riskerar att smittas.

Använd Geler

För att minska smärta, tillämpa mjuka geler och antibiotisk salva täckt med en mätare remsa. Även om de flesta blåsor läka naturligt, ibland kan de vara så smärtsamt att du behöver smärtstillande för att kontrollera obehag.


Relaterade artiklar