Efter Chemo frisyrer

November 3

Efter Chemo frisyrer


Cytostatika är en aggressiv behandling som används för att attackera växande cancerceller. Tyvärr, kemoterapi också kan angripa friska hårceller och orsaka håravfall och tillfälliga reaktioner i hårbotten. Efter kemoterapi administreras, börjar håret att växa ut igen grov och fjäderlätt. Det finns olika tekniker och frisyrer som kan få dig att se ut som dig själv igen efter kemoterapi.

Processfritt hår Styles

Hårbotten blir öm och kliande efter kemoterapi, så det är bäst att undvika hår bearbetning såsom blekning, färgning, eller applicera direkt värme. Dessa metoder kan skada förnybara hår och hårbotten. Den nya hår och hårbotten kan vara känsliga för stylingprodukter, liksom, så dessa bör användas så lite som möjligt. Naturliga stilar som lufttorkas kan vara bäst.

Gentle frisyrer

Frisyrer som kan uppnås med mild hår grooming är bäst att begränsa skadorna på nya hår och hårbotten. Mjuka borstar kan användas för att forma håret. Runda borstar kan bidra till att uppnå volym och curl på rötterna. Schampo utan starka kemikalier ska användas.

Peruker och Bandannas

Peruker kan hjälpa till att skydda din hårbotten och hår för återväxt. Detta kommer att bidra till att uppnå en mer naturlig look. En peruk kan bäras som ser mer ut som det naturliga hår, så de flesta människor inte kommer att märka håravfall. Snusnäsdukar och halsdukar kan bäras över huvudet för att dölja håravfall. Hästsvans klipp kan även bäras med peruk för en annan stil.

Skalliga eller korta frisyrer

Raka håret så det är helt skallig medan den växer är ett alternativ många människor väljer efter kemoterapi. Eftersom hår växer ofta tillbaka ojämn, rakning tills dess konsistens avkastning är ett alternativ och minimerar uppkomsten av håravfall. Bära håret mycket kort eller taggiga efter kemoterapi ger lite underhåll för att tillfriskna. Hår kan skäras nära huvudet och spetsade upp i fronten eller centrum för ett annorlunda utseende. Med hjälp av en liten hår produkt som inte har starka kemikalier kommer att hjälpa stil håll.


Relaterade artiklar