Hur man startar en mobil fotografiaffärs

September 2En mobil fotografering verksamhet är ett utmärkt alternativ till studiofotografering. Stående eller skott som görs på plats kan sätta motivet på användarvänlighet och ge en mer uppriktig fotografi, eftersom de sannolikt kommer att vara i sin egen del. Det är ofta inte bara mer praktiskt att ha en fotograf kommer till en plats, men många gånger det enda alternativet, till exempel när du fotograferar ett bröllop, en fotbollsmatch eller en nyfödd i en förlossningsavdelning. En mobiltjänst också kraftigt reducerar driftskostnaderna för fotografen, som studio hyra och verktyg elimineras.

Instruktioner

• Forskning din målgrupp att hjälpa dig välja vilken del av specialisering skulle vara både lukrativ för dig och en välbehövlig eller önskad tjänst för din marknad. Om du bor i en mycket pet-centrerad stad, kan du överväga att välja en mobil husdjur fotografi företag att tillgodose sällskapsdjur ägare i parken eller hemmiljö. Om du bor i en stad som har en stor seniorer demografiska, överväga att erbjuda i hemmet porträttfotografering. Om du är nära ett sjukhus, på plats nyfödda fotografering kan vara en nisch du kan fylla.

• Investera i hög kvalitet, professionella kameror och objektiv. Välj en hög kvalitet dator med professionell programvara för att redigera bilder om du skjuter digitalt. Köp bärbara bakgrunder, ljus, ljus står, blixtutrustning och avföring eller stegar.

• Använd en SUV typ av transport eller en bil med en mycket stor känga för att transportera all din utrustning. Håll koll på miles och underhåll av bilen som du använder för att få inkomst skattehänseende.

• Välj en anpassad, professionell fotolabb för att behandla din film och skriver om du fotograferar negativa bladfilm, eller en professionell skrivare som kan skriva ut digitala produkter, inklusive storformatsutskrifter, tryck på duk eller fotoböcker.

• Kontrollera med din lokala stadshuset för att fastställa verksamhetstillstånd eller avgifter som krävs för att driva ett företag i din stad. Betala för en licens och registrera ett handelsnamn, eller "göra affärer som" (DBA), om det behövs. Köp försäkring för din utrustning och även för specifika platser om det behövs, till exempel sjukhus.

• Skapa och underhålla en webbplats som innehåller ditt fotografiska portfölj. Uppdatera det ofta för att hålla din information fräsch. Skapa en närvaro på sociala medier webbplatser som länkar tillbaka till din portfölj.

• Utforma en attraktiv visitkort eller broschyr med lättläst kontaktinformation, inklusive din webbadress.

• Främja din mobil fotografering verksamhet genom nätverk. Kontakta företag som kan sprida budskapet om dina tjänster, såsom sjukhus, veterinär kontor eller inramning butiker.


Relaterade artiklar