Felsökning och reparation Power Supply

May 22

Felsökning och reparation Power Supply


Om du upplever problem med din dator, särskilt en där datorn slumpmässigt stänga av sig själv, är källan nästan säkert med strömförsörjningen. Nätaggregatet ligger på insidan av din dator, som är ansluten till moderkortet. Det är vad nätsladden ansluts till, med den andra änden ansluter till ett vägguttag. Innan du gör några drastiska förändringar i din hårdvara, är det viktigt att felsöka din strömförsörjning. Vid den tidpunkten kan du vidta nödvändiga åtgärder för att rätta till det.

Instruktioner

Felsökning

• Koppla datorn från alla strömkällor och öppna dess fall. Ta bort skruvarna (en eller två vridbara skruvar, beroende på modell) ligger på baksidorna av fallet, och glida av en av sidorna. Detta kommer att exponera insidan av datorn.

• Leta upp din strömförsörjning. Den levereras i form av en svart låda anslutas direkt till moderkortet. Det är normalt en fläkt ligger någonstans omedelbart nära den för att hålla den och datorn från överhettning.

• Koppla bort strömförsörjningen från moderkortet (följ kablarna kommer ut ur strömförsörjningen till de punkter där de ansluter till moderkortet), och lyft upp och ut ur sockeln.

• Öppna fallet och ta bort strömförsörjningen från en dator som du inte har problem med. Placera den misstänkte nätaggregatet i eluttaget inuti bra dator, och anslut den till moderkortet. Täta upp fallet, anslut datorn och slå på den. Om datorn fungerar normalt, ligger problemet någon annanstans. Om du har samma problem som du gjorde med den andra maskinen, är strömförsörjningen källan till dina problem.

• Köp en ny strömförsörjning. För att fixa din gamla strömförsörjning, måste du avgöra om problemet är med interna ledningar eller med den yttre fallet. Om det är exteriör, skruva av trasiga delar från den gamla strömförsörjningen och ersätta dem med samma, nya delar på det nya nätaggregatet. Om problemet ligger hos trådarna, kontakta en elektriker för att åtgärda problemet. Eftersom reparera en strömkälla kräver att köpa en ny i alla fall, kommer det i slutändan spara mycket tid om du helt enkelt byta ut strömförsörjningen i stället för att försöka fixa det.


Relaterade artiklar