Hur man fäster garn hår på en docka

February 27

Hur man fäster garn hår på en docka


Doll-making kan du skapa olika funktioner och stilar om dina dockor är för gåvor eller andra användningsområden. När du gör hemgjord dockor du skapar deras kroppar, armar och ben, kläder och hår. Håret av en docka kan göras med garn, speciellt om du gör en standard trasdocka. Att veta hur man fäster garn hår till en docka är inte en svår uppgift och det tillåter dig att ytterligare anpassa dina docka skapelser.

Instruktioner

• Mät måtten på din dock kala hjässa.

• Använd måtten på din docka huvud för att bestämma mängden av garn du behöver för dockans hår. Klipp garnet från härvan genom reda ut cirka 3 fot, till att börja med. Bestäm hur länge du vill att din docka hår att vara och klippa den långa längden av garn i flera mindre längder. Om din docka är stor, eller om du vill längre, tjockare hår, klippa ytterligare 3 feet från härvan och upprepa processen igen.

• Sprid ett tyg torget ut framför dig som matchar mätningar av din docka huvud. Till exempel, om din docka huvud är 6 inches tall och 8 inches bred, behöver du en tillräckligt stort torg för att passa just på toppen av dockans huvud. Detta tjänar som bas för garn hår.

• Kläm några heta lim diagonalt över tyget torget för att göra en "X" från ena hörnet till det andra.

• Sprid arrangerade garn hår över limmade väven segmentet. Gör det där tyget är helt dold av garn hår. För att göra detta, använda remsor av garn du klipper från härvan och lägg dem, individuellt, över den limmade ytan av tyget torget. Om det behövs, skär mer garn för att komplettera det när du är klar. Om lim sipprar uppåt mellan raderna av hår, placera flera remsor ovanpå för att dölja det. Detta gör håret fylligare och tjockare också. Låt torka i 5 till 10 minuter.

• Vänd på garn täckt torg över och gör en annan lim "x" form. Följ denna sida av tyget för att kronan av dockans huvud. Justera det som behövs innan varmt lim helt smälter och ordna håret därefter. Låt torka i 10 minuter. Om hörnen på tyget torget peta ut underifrån garn hår, trimma kanterna med ett par små sömnad sax; emellertid, med tillräckligt hår sattes till vävremsan, detta kommer inte att vara nödvändig.


Relaterade artiklar