Hur du formaterar en matmeny

January 20

Hur du formaterar en matmeny


En restaurang verksamhet är att sälja mat, och det viktigaste verktyget i en företagsägare förfogande är dess meny. I själva verket, nio av tio dollar en restaurang tjänar i vinst beror direkt på den information som finns på menyn, enligt Seva Procurement Solutions. Skapa en levande meny är den mest kritiker viktiga medel för att öka försäljningen och exponera kunder till din restaurangens kök. Formatera en framgångsrik meny kräver kombinerar traditionella idéer med nya och specifika metoder för att fånga kundens uppmärksamhet - och näringsliv.

Instruktioner

• Kategorisera dina rätter. Separata livsmedel i avsnitt ägnas speciellt för aptitretare, sallader, varmrätter, desserter och à la carte-rätter.

• Beställ mat avsnitt i en logisk följd. Med andra ord, lista poster din kund skulle normalt äter först i början av din meny och gå vidare därefter. Placering aptitretare i slutet av menyn, till exempel, kommer att orsaka förvirring för kunden.

• Ge slagkraftiga och koncisa beskrivningar under noteringen av varje maträtt. Använd dynamisk och lätt att förstå språket för att väcka kundens intresse. Håll beskrivningar till två meningar. Använd intressanta fakta - den chilenska havsabborre "var linje fångad i öppet vatten," till exempel - att öka tjusningen av skålen. Minska teckenstorlek för att indikera att beskrivningen är ett dotterbolag komponent - om än en förbättring - till noteringen.

• Markera populära eller "plog-häst" rätter med unika symboler. Plough-häst rätter är dina mest populära produkter och de som genererar konstant pengar för restaurangen. Förbättra sin image på menyn genom att placera en stjärna bredvid notering eller formatera en ram runt placering och dess beskrivning för att indikera att objektet rekommenderas.

• Använd tydliga typsnitt hela menyn. Välj ett typsnitt som är lätt på kundens ögon och enkel att läsa.

• Kontrast färger mellan typsnitt och menybakgrund. En mörk teckensnitt och en mörk bakgrund gör menyn svårläst. En mjuk vit bakgrund med djärv svart typsnitt, till exempel, hjälper kunden att läsa på menyn liksom.

• Akta storleken på typsnittet. Font som är för liten är omärklig för ögat. Typsnitt som är för stor är överväldigande och kommer att avsevärt öka sidorna i din meny. En 14-punkters teckensnitt är en vanlig läsning storlek och ett bra alternativ för livsmedel listor.


Relaterade artiklar