Tips om hur man Tune förgasarna på en Yamaha V-Star 1100

November 17

Tips om hur man Tune förgasarna på en Yamaha V-Star 1100


Medan många moderna V-twin motorcyklar har gått till bränsleinsprutningen är Yamahas V-Star 1100 med förgasare. Alla förgasare behöver underhåll från tid till annan. Varje gång du ändrar din motor, kan du förvänta dig förgasaren kan behöva ställas in. Annars Yamaha rekommenderar att du ställa dem var 4.000 miles. Av särskild betydelse i flera carb motorer som V-Star synkronisera förgasarna. Din fabrik manuell eller en manuell eftermarknaden kommer att berätta hur mycket gap det bör vara mellan botten av bilden och botten av venturirör. Du kan mäta dem, mekaniskt med inne bromsok och anpassa dem till fabriks specifikationer.

Mekanisk synkronisering

Din V-Stars förgasare har en venturi att luft strömmar igenom. Luften moduleras av förgasaren sliden. Basen eller viloläge av bilderna kan få ut av synkronisering, så att cylindrarna inte fungerar i perfekt harmoni, som berövar makt och bränsleeffektivitet. Använda inne bromsok, mäta avståndet från botten av venturiröret till toppen av förgasaren glida på en carb sedan andra - justera vardera till fabriksspecifikationerna med glidställskruvar.

Föreslagna Verktyg

Om du vill synkronisera dina förgasare mekaniskt, kan du behöva använda inne eller raka avdelare för att mäta avståndet. Det finns inte mycket utrymme att arbeta och titta. En tand spegel kan vara till hjälp. Ta en titt ner venturiröret; mäta det med dina avdelare, sedan mäta gapet av delarna. Sedan anpassa sig till fabriks specifikationer. Även om justerskruven är stram, överväga att använda en 7 mm nyckel, eftersom det är både en bult och skruv.

Manometrar

En manometer är en anordning som används för att mäta vakuumtryck. Det är en vida överlägsen verktyg för att ställa dina förgasare. Anledningen är, mekaniskt synkronisera förgasare inte nödvändigtvis synkronisera vakuum som skapas i venturiröret, som är det som verkligen betyder något: lika stora mängder gas och luft som kommer in varje cylinder samtidigt. Varje intag har en liten gängat hål där du kan fästa slangar av en manometer. Denna enhet, oavsett om det är en digital modell eller en äldre kvicksilver synkronisering, kommer att mäta undertrycket i varje cylinder så att du kan justera förgasaren glider därefter. Om du använder en kvicksilver synkronisering, inte "blip" gasreglaget hårt eller rev motorn, eftersom det kan suga kvicksilver i motorn.


Relaterade artiklar