Hur fungerar en salong Business Owner Tillbringa en arbetsdag?

June 2

Hur fungerar en salong Business Owner Tillbringa en arbetsdag?

Hålla sig informerad

En salong ägare måste hålla jämna steg med de senaste trenderna och stilarna i branschen. Detta kommer att innebära att avsätta tid att läsa branschtidningar, delta i konventioner, konferenser, kurser och seminarier som är specifika för branschen. En ägare måste hålla sig informerade om nya frisyrer och innovationer i hårfärgnings eller permanenttekniker. En ägare måste göra reklam för företaget. Att göra detta kommer att omfatta utveckling av en marknadsföringsstrategi och budgetering för reklam. När de deltar i lokala medborgarverksamhet, kommer fokus att ligga på skönhet relaterade projekt, såsom skönhetstävlingar eller deltar i insamlingsmodevisningar.

Skyldighet att klienten och Shop

En salong ägare har möjlighet att anställa, hyra ut stationer till andra kosmetologer eller arbeta ensam i butiken. Ägaren som arbetar som en kosmetolog i butiken med de anställda eller hyresgäster har ansvaret inte bara för de enskilda kunder, bu han måste se till att den dagliga driften av verksamheten löper smidigt. Det är ägarens ansvar att se till att butiken öppnar och stänger för affärer varje dag, att receptionen, väntrummet, vilorum och alla stationer är sanitära. Han måste se till att golvet har rengjorts och papperskorgen bort från föregående dag. Medan ägaren kanske inte personligen sköta dessa uppgifter, är det ägarens ansvar att se till att det finns en anställd som tilldelas dessa uppgifter.

Arbeta med klienter

Salongen ägare som också fungerar som en kosmetolog kommer att tillbringa större delen av dagen på fötterna arbetar personligen med kunderna. Det är en social ockupation, och ägaren kommer att besöka med kunden och andra passagerare i butiken samtidigt som du arbetar på kundens hår, naglar eller make-up. Ägaren kan hyra ett schampo person eller assistent att hjälpa tvätta håret eller hämta de nödvändiga produkter, såsom hårfärgningsmedel eller permanent lösning. Särskilda uppgifter ska göras under dagen. Kammar, borstar och sax måste saneras. Hår måste sopas från golvet och kastas. Utnämningar ska göras för kunder som ringer eller släppa in, och någon måste hälsar kunder som kommer in i butiken. Medan salong ägare inte nödvändigtvis utför alla dessa uppgifter är det salongen ägarens ansvar att se till att det finns någon som tilldelats dessa jobb.

Pappersarbete

Alla företag har en viss mängd pappersarbete. Detta kan göras varje dag, eller de kan göras på en viss dag under veckan eller månaden. En ägare måste se till att löne framställs, skatte journalerna och fakturor betalas. Broken utrustning måste repareras eller bytas ut, och lokalerna måste underhållas, såsom regelbundet ändra luftkonditioneringen filter, byte av glödlampor eller rör, och se till att fönstren tvättas. En salong ägaren måste etablera en relation med en skönhet leverantör. Produkter som hårfärgningsmedel, schampo och balsam måste inventeras och beställde, och det är salongen ägare som kommer att övervaka denna uppgift.


Relaterade artiklar