Hur man odlar en italiensk Cypress Från frön

May 24Den italienska cypress träd är en lång, kolumnformade träd som är hemma i Italien. I USA kan trädet växa från hardiness zoner 7b till 11, föredrar milda vintrar. Trädet kan växa mellan 40 till 60 fot hög, men sällan växer bredare än tre fot över. Detta resulterar i en lång, "telefonstolpe" formad träd, som ofta är mycket för stor för de flesta hem landskapsarkitektur. Växande den italienska cypress träd från frö är inte svårt om rätt förfarande följs.

Instruktioner

• Skapa en jord blandning av tre delar planteringsjord, en-halv del lerjord och en-halv del Builders sand. Blanda ihop ordentligt och lägg i en liten kruka. Använd en enda behållare för varje frö, så att rötterna inte trasslar. Först kan du använda mycket små krukor, men eftersom plantorna blir större, måste du transplantera dem till större behållare.

• Köp en kall ram på en trädgårds leverans butik. En kall ram är en liten låda som är placerad på golvet. Ett glaslock placeras över toppen av lådan. Den kalla ram hindrar cypress träd från exponering för hårda vintertemperaturer, som stunt eller förhindra tillväxten av små plantor.

• Placera cypress frön i marken under senvintern (januari februari). Täck fröna med en / 4- till 1/2-tum av jord. Vattna jorden förrän strax mättad. Placera krukor i kalla ramar på marken. Prop öppna locket på kallbänk med en pinne eller något annat föremål för att ge frön med god ventilation.

• Fortsätt att vattna fröna när jorden torkar ut. Om den övre tum av marken är torr, då kan du vattna fröna igen. Vattna inte fröna om det finns en risk för frost inom en snar framtid. Om vattnet i jorden fryser, då fröna kan dö. Fortsätt med detta vattning mönster i en till två månader, eller tills efter sista frosten.

• Flytta plantorna till en större kruka när de gro 03:57 blad vardera. Noggrant transplantera plantorna till en större kruka innehållande samma blandning av jord och andra material. Låt inte plantorna att få för mycket vatten. Stående vatten kan orsaka träden för att bli hämmad eller dö. Så länge du vänta med att vattna fröna tills jorden börjar torka, så det bör inte finnas någon risk för över vattning. Håll plantorna inomhus åtminstone ett år, fram till nästa vår.


Relaterade artiklar