Bästa stället att sälja silver mynt

January 30

Bästa stället att sälja silver mynt


Silvermynt är populära investeringar bland myntsamlare och spekulanter. Investerare köper dem för att skydda sig mot inflation, och deras investeringar lönat sig i början av 21-talet på grund av en snabb ökning i värdet av silver. När priserna stiger, tusentals människor försöker sälja sina samlingar av silvermynt, men de flesta är dåligt förberedda för att sälja mynt. Att veta hur och var man kan sälja mynt och hur man kan maximera avkastningen kräver flera överväganden.

När man säljer

För att skörda frukterna av att investera i silver, samlare och investerare behöver information om när man ska lasta sina silvermynt. I huvudsak, den bästa tiden att sälja är när priserna är höga. Priserna för silvermynt beror på bristen på en viss mynt, dess skick och den nuvarande börskursen för silver. Under de första åren av 21-talet, steg priserna på grund av ökad industriell efterfrågan på silver. Eftersom silver har unika egenskaper, det används för en mängd olika industriella ändamål. Tillförsel spelar också en roll i värdet av silver. År 2008, världens utbud av ovan jord, uppgick raffinerat silver bara 300 miljoner uns. Enligt en Augusti 2009 Artikel i "The Motley Fool," en investering publikation, är gruvproduktionen ökar. Under 2008, ett troy ounce silver tog £ 9, det näst högsta värdet sedan handeln inleddes i mitten av 1800-talet. I augusti 2009, en troy ounce säljs för ungefär £ 8, som fortfarande var 100 procent bättre än 2001 års pris.

Försäljning till mynthandlare

Den uppenbara första oro när de säljer mynt är att veta värdet av ett mynt innan du bestämmer dig för hur man säljer det. För några mynt, kan marknadsvärdet vara bra. För andra, men kanske du missar en stor möjlighet att få en premie för myntet. Till exempel, amerikanska Coin, ett företag som köper och säljer mynt som samlarobjekt, värderar vissa silver dollar på £ 3, vilket kan vara mer än vad de är värda när det gäller deras silverhalt. Bokhandlar och webbsidor erbjuder prisuppgift för många silvermynt, men mynthandlare också hjälpa valörer som kommer i sina butiker från presumtiva säljare. Se till att mynt återförsäljare är en medlem av den amerikanska Numismatiska Föreningen, som kräver att de ansluter sig till en etisk kod. Det garanterar att du kommer att få en rättvis offert. Om återförsäljarna inte vill ha dem, det finns en chans att de kommer att veta någon annan som kanske. Var inte rädd för att fråga om andra ställen att sälja dina mynt.

Försäljning till skrothandlare

Försälja mynt att skrota maskiner erbjuder flera fördelar. Främst återförsäljare betala marknadsvärdet för silvermynt. Marknadsvärdet är känd som smältvärde, vilket är det värde som den nuvarande marknaden betalar för silver. Med ett förutbestämt pris, säljare vet i förväg vad de kommer att få. En återförsäljare, American Precious Metals Exchange, köper mynt på sin webbplats. Enligt APMEX webbplats, företaget köper endast i bulk. En säljare måste erbjuda minst £ 650 silvermynt. De som säljer till APMEX måste ringa företaget för att få en offert priset för mynten. Detta pris förblir inlåst i fem dagar. Efter att ha mottagit citatet, säljare har dessa fem dagar på sig att fartyget mynten till APMEX. Efter företaget tar emot mynt, utfärdar den betalning i form av en check som skickas via e-post. En nackdel med att sälja silvermynt att skrota återförsäljare är att många ta ut en transaktionsavgift och kräver att du betalar för eventuella fraktkostnader. Den amerikanska Precious Metals Exchange tar inte ut någon avgift för en transaktion, men företaget säger att det avgifter £ 16 för alla som vill ta emot betalningar via en banköverföring. En annan nackdel med att sälja mynt för att skrota återförsäljare är att de inte anser att bristen på mynten. I själva verket har många inte undersöka ett mynt efterfrågan bland samlare förrän de köper mynten. Därför kan en sällsynt mynt sälja för mycket mindre än vad en aktiv samlare kan betala.

Auktion Selling

Det enklaste sättet att sälja mynt till samlare är genom en auktion. Live auktioner, samt Internet-auktioner som eBay, locka flera potentiella köpare, och anbudsförfarande driver upp försäljningspriset för ett mynt. Samlare också betala mer än det nominella värdet för mynt anses i hög efterfrågan. Faktorer som de anser bland annat tillstånd av myntet och samlare efterfrågan. Den primära nackdelen att auktionera försäljning är att priset varierar. Medan en säljare kan få en premie för sina silvermynt, minimal konkurrens också kan orsaka mynt för att sälja för mindre än marknadsvärdet. För att undvika sådana problem, se till att start budet är åtminstone lika med det faktiska marknadsvärdet av silver.

Skatter

Glöm inte de skattemässiga konsekvenserna. Visst, är Internal Revenue Service inte troligt att bry någon över en £ 6 silvermynt, men säljer £ 2600 i silvermynt kan kräva att du betalar skatt. Enligt revisor John Stancil, måste du rapportera till IRS intäkter från försäljningen av silvermynt när du säljer dem för mer än du betalat för att förvärva dem. För mynt som ärvs, måste säljarna betala kapitalvinster. Kontrollera med en skatt professionell för att avgöra om du ska redovisa inkomsten.


Relaterade artiklar