Hur man skriver till ett företag för att sälja sin produkt

January 18

Hur man skriver till ett företag för att sälja sin produkt


Om du är ett säljbolag eller en återförsäljare, det finns två sätt som du kan få produkter att sälja. Den första är bara att köpa dem från en grossist. Det andra är att gälla för företag att bli auktoriserade återförsäljare eller distributörer av sina produkter. För vissa företag, som Apple och Google, kan du göra detta genom att fylla i en ansökan online. För andra är ett bra sätt att starta processen med ett formellt affärsbrev.

Instruktioner

• Använd rätt företagets brevpapper som har tryckts med ditt företags namn och adress, logotyp och företags registreringsnummer. Om du inte har förtryckt företag skrivpapper, design och skapa en mall i Word eller något annat ordbehandlingsprogram.

• Skriv datum och adressen till den person som du skriver på toppen av sidorna, motiverade till vänster.

• Skriv hälsningen, företrädesvis med hjälp av titel och efternamn din kontakt. Till exempel, skriv "Bäste herr Smith" eller "Kära Mrs Smith." Om du skriver till en kvinna och vet inte hennes civilstånd, använd "Ms" Om du inte känner till namnet på den person som du ska skriva, reda på det.

• Skriv titel eller ämne, Er skrivelse under den inledande hälsning. Till exempel kan du skriva: "Ansökan om att bli Widgets återförsäljare." Djärvare texten och se till att det är vänster motiverat.

• Öppna brevet med ett tydligt uttalande om vad du vill. Lägg en fingervisning om din expertis eller meritlista på denna marknad att göra mottagaren vill läsa på. Till exempel: "Som en framgångsrik återförsäljare av mobiltelefoner i sju år, jag skulle vilja bli en Widgets återförsäljare partner."

• I kroppen av brevet, ge mellan tre och fem allvarliga skäl till varför de bör överväga dig. Dessa skulle kunna omfatta hur länge du har fastställts, dina andra välkända kunder, din specialistkompetens på denna marknad och rykte ditt eget varumärke. Gör inte lätta uttalanden om din "lidelse" för sin produkt.

• Ange att du bland annat kopior av ditt företag registreringsdokument, bevis på din ekonomiska bärkraft och försäkring, och upp till tre skriftliga kundreferenser.

• Avsluta med en "uppmaning till handling" eller indikation på vad du vill ska hända härnäst. Till exempel: "Jag kommer att ringa ditt kontor inom de närmaste tre dagar för att arrangera ett möte."

• Logga av med "Med vänlig hälsning", vilket är korrekt eftersom du har hälsade dem med namn.


Relaterade artiklar