Hur att dyka upp igen en grus uppfart

March 25

Hur att dyka upp igen en grus uppfart


Grus är ett relativt billigt uppfart surfacing alternativet. En av nackdelarna med grus är att det tenderar att skifta över tid, särskilt om uppfarten används mycket. Detta kan ge uppfart en sliten och luftig look. Kratta gruset kommer att bidra till att förhindra detta, men någon gång måste du lägga till färsk grus uppfart.

Instruktioner

• Välj ett nytt grus för uppfarten. Överväg att använda återvunnen asfalt produkt som är en blandning av krossad asfalt, krossat tegel och krossad betong. RAP är slitstarkt, väderbeständigt och dränering vänlig. Alternativt kan du använda älvstranden grus för ett traditionellt utseende.

• Räkna ut hur mycket grus du behöver för att dyka upp igen uppfart. Mät uppfarten med en infällbar måttband eller en lasermätanordning. Multiplicera bredden på uppfarten med längden för att få rätt område för uppfarten i kvadratfot. Djupet av grus som krävs beror på tillståndet hos den aktuella uppfart, men medge åtminstone två inches. För att beräkna mängden grus som krävs i kubikfot, dela krävs grusdjup med 12 för att omsätta detta i fötterna. Multiplicera denna siffra med området för att få erforderlig volym grus i kubikfot. Till exempel, för att beräkna volymen av grus som behövs för att dyka upp igen en uppfart som är 15 fot lång och 6 fot bred till ett djup av 3 inches, multiplicera först 15 med 6 för att få den totala arealen av 90 kvadratfot. Dela 3 inches med 12 för att få 0,25. Multiplicera 90 med 0,25 för att få 22,5 kubikfot grus.

• Rake den befintliga grus att bilda en jämn, plan yta över enheten. Behandla alla ogräs eller mossa genom att spraya dem med ogräsmedel.

• Beställ grus från en byggnad tillförsel handlare eller en större järnaffär. Leverantören kommer att leverera grus i spillror säckar stora. Be leverantören att placera säckar med jämna mellanrum längs uppfarten. Alternativt, be leverantören att sprida grus för dig. En del kommer att göra detta utan extra kostnad.

• Samla upp gruset ur varje säck och placera den i små högar längs uppfarten. Detta kommer att bidra till att säkerställa en jämn täckning och grus djup.

• Sprid grus från varje stapel med spaden. Fördela grus så jämnt som möjligt och vara noga med att skjuta grus i trånga hörn och upp mot uppfart trottoarkanter, gränser och kanter. Använd raken för att jämna ut gruset.


Relaterade artiklar