Hur man identifierar en Vine-Looking Hanging Basket växt

March 27

Hur man identifierar en Vine-Looking Hanging Basket växt


Hängande korgar ger mångsidighet och rörlighet för krukväxter. Vinstockar är särskilt lämpade för amplar och kan vara tropiska eller härdiga växter, eftersom odlaren kan flytta anläggningen till varmare områden som behövs. Detta gör ampel växter svårare att identifiera. Identifiera vining växter är en utmaning, men Internet förbättrar oddsen för korrekt identifiering med systematisk eliminering av grupper av växter.

Instruktioner

• Undersök din vinstockar för tropiska växtegenskaper. Om det är en stor anläggning med tjocka blad och stjälkar, kan det vara en tropisk växt. Hoya, manda och Mandevilla är vining tropiska växter som ofta används i amplar. Använd en tropisk växter plats för att hjälpa till med identifiering.

• Klassificera din vinstockar ser anläggningen som en blommande eller bladväxt. Om din anläggning är en blommande sort, titta på webbplatser som identifierar växter genom blomma färger. Sydöstra Flora webbplats kan hjälpa, och National Gardening Association har en option att söka efter färg blommar. Om det är en bladverk växt, relatera det till andra växter. Till exempel, om det ser ut som murgröna, kan det vara i murgröna familjen. Detta inkluderar philodendron och Pothos.

• Ta reda på om din anläggning är en suckulent eller en öken typ. Suckulenter är tjocka blad växter som kaktusar, och jul kaktus och åsna svans är vanliga namn på växter som hänger ner från korgen som en vinstock. Suckulenter ofta separerade i online-sökningar, som de på den nationella Gardening Association webbplats.

• Sök efter blommande vinstockar för jämförelse. Klematis är en vanlig blommande ampel vinstockar; så är bougainvillea. Moonflower gör en härlig vining krukväxt, liksom söt ärta. Cypress vine (Ipomoea) har små gröna blad och röda blommor. Använd National Gardening Association webbplats och begränsa sökningen till "vin" för sådana anläggningar.

• Leta efter färg i ampel vinstockar. Om bladen är färgstarka, kan det vara vandrande Judisk. Brokiga runda blad kan vara ett krasse. Vissa sorter av begonia har färgade blad som är vinelike. En kombination av färgglada löv och blommor underlättar identifieringen.

• Ta en bit av din anläggning till närmaste dagis eller garden center om du inte kan identifiera den på nätet. Plantskolan kommer att ha växter att använda för jämförelse och kunnig personal för att hjälpa till.


Relaterade artiklar