Hur man byter en Clockspring i en Mercury Cougar

January 24

Hur man byter en Clockspring i en Mercury Cougar


Den clockspring av din Mercury Cougar erbjuder en stadig elektrisk anslutning till det kompletterande uppblåsbar Restraint (SIR) system eller krockkudde, och hornet även när rattvarv. Detta möjliggör krockkudden en konstant förmåga att distribuera i händelse av en kollision. Byta clockspring kan bli nödvändigt när krockkudden ljuset stannar på eller hornet inte fungerar korrekt.

Instruktioner

• Rikta hjulen på din Mercury Cougar i det främre läget och koppla den positiva batterikabeln. Ta den negativa batterikabeln och låta reservkraft till kompletterande uppblåsbara Restraint (SIR) systemet ansvarsfrihet för minst 1 minut innan du byter clockspring.

• Frikoppla extra strömförsörjningen till krockkudden på din Mercury Cougar. Vrid ratten en fjärdedel av vägen runt att komma åt och ta bort en av skruvarna som fäster krockkudden till ratten. Vrid ratten halvvägs runt för att nå och ta bort den andra skruven. Avlägsna airbag-enheten från ytan av ratten.

• Lossa ledningsnätet för varvtalsreglering på ratten i din Mercury Cougar. Använd en skiftnyckel för att ta ut bulten som håller ratten på plats. Dra ratten bort av rattstången och föra krockkudden kablaget genom öppningen i ratten.

• Gå till clockspring och ta bort skruvarna som håller den på plats. Koppla bort elektriska anslutningar och ta bort den felaktiga clockspring från Mercury Cougar. Byt ut clockspring med en ny enhet och anslut elektriska anslutningar innan du byter clockspring och skruva den på plats.

• Byt ut ratten, var försiktig så att du inte klämmer kontaktledningen för krockkudden. Hålla i ratten på plats med en ny fästbulten. Dra åt bulten till 37 fot pounds av vridmoment med en momentnyckel. Anslut ledningsnätet och kontaktdonsaggregat till ratten och airbag-enheten. Dra åt skruvarna som håller krockkudden på plats på din Mercury Cougar till mellan 8 och 10 fot pounds av vridmoment.

• Återinför den reservkraft till krockkudden och byt batterikablarna. Anslut den positiva batterikabeln för din Mercury Cougar först, och följ sedan med den negativa batterikabeln.


Relaterade artiklar