Hur länge du ska Marinera kyckling?

August 13

Hur länge du ska Marinera kyckling?


Det finns många sätt att förbereda kyckling. Ett av dessa sätt är att använda en marinad. Marinader kan göra två saker. Det kan mörare kycklingen så det inte blir svårt när du laga den. Marinaden kan också lägga till smak till kyckling. Du kan ha en italiensk dressing marinad en natt, och sedan använda en mjölkbaserad marinad nästa natt. Du kommer att ha två helt olika vinprovning bitar av kyckling. Det viktiga är att veta hur lång tid att marinera kycklingen.

Mejeri Baserat Marinader

Du kan välja att marinera din kyckling i yoghurt eller en mjölkbaserad produkt. Du kan välja den här metoden om du planerar att lägga ett bröd smula blandning före tillagning. Med hjälp av en mejeribaserad marinad är en av de bästa sätten att mörare ditt kött. Detta beror på att du kan marinera den i upp till 12 timmar utan att behöva oroa det härdning. Se till att du håller kycklingen i marinaden i kylskåpet. Lämnar det ut på din räknare kan orsaka livsmedelsburna sjukdomar. Du kommer också att behöva konstatera att din kyckling inte behöver laga mat så länge som vanligt om du har marine det hela 12 timmar.

Syrabaserade Marinader

Syra-baserade marinader använder ättika, citronsaft eller tomatjuice. Det innebär att när du gör en italiensk dressing marinad eller citronsaft marinad för citron kyckling, kommer du behöver för att hålla marinaden tider till ett minimum. Syran kommer att bryta ner protein obligationer i kycklingen. Detta kommer att få dem att härda efter två timmar. Om du väljer att marinera din kyckling med en syra bas, bör du planerar att göra det i 30 minuter till 1 timme innan du planerar att laga kyckling. Det är tillräckligt för att smaksätta kyckling och hålla det anbud.

Enzymbaserade Marinader

Enzymbaserade marinader fungerar på motsatt sätt av en syrabaserad marinad. De kan faktiskt göra din kyckling alltför sörjig efter två timmar. Detta beror på att enzymerna bryta upp muskelfibrerna. Om du lägger till någon av följande ingredienser till marinaden kommer du vill vara säker på att du bara marinera kycklingen i 30 minuter till 1 timme: färsk ananas, färska meloner, fikon och papaya. I vissa länder, kockar svepa sin kyckling i papaya blad att mörare dem.

Torra Marinader

Torra marinader innehåller inget annat än en liten mängd olja vätska. Resten av ingredienserna är kryddor som gnuggas på kycklingen. Denna typ av marinad orsakar inte kycklingen att torka ut och kan därför framställas så mycket som en hel dag i förväg. En liten mängd olja gnids på alla sidor av kycklingen. Kryddor kombineras i en skål och sedan gnuggades för hand över båda sidorna av kycklingen. Kycklingen är placerad i kylskåpet på en tallrik täckt med plastfolie.


Relaterade artiklar