Microsoft Word 2007 undervisning

October 5

Microsoft Word 2007 undervisning


Microsoft Word 2007 har kommit en lång väg från sina Word Perfect och Office '95 förfäder. Det är långt mer än en ordbehandlare. En grundlig kunskap om programmet kan spara tid för upptagna lärare och ge dem möjlighet att skapa intressanta brev och stenciler. Eleverna kan också publicera sitt eget arbete. Microsoft Word har också spel, flash-kort och mycket mer. Programmet innehåller så många användbara verktyg för lärare att en hel bok skulle skrivas i ämnet.

Spel

Hitta spel på Microsoft Word 2007 genom att gå till Office-knappen. Börja med att öppna ett nytt dokument. Hitta och klicka på Office-knappen. Detta är den färgglada, rund med gul bakgrund längst upp till vänster på skärmen. Klicka på "Ny" på rullgardinsmenyn. Klicka sedan på "Fler mallar" längst ner. Då öppnas en ny meny. Hitta och klicka på spel. Du hittar Buzzword Bingo, Sudoku galler, matematik labyrinter, anslut-the-dot allmosor, pussel och mycket mer.

Flash-kort

Flash-kort kan hittas i samma meny som spel. Öppna ett nytt Word-dokument och klicka på Office-knappen. Klicka på "Ny" och sedan "Fler mallar". Popup-menyn bör avslöja ett alternativ för flash-kort. Du hittar math flash-kort för addition, subtraktion, multiplikation och division. Alfabet och ordförråd kort är också tillgängliga. Många av dessa kort kommer med färgglad grafik dina elever kommer att njuta.

Gränser

Gör dina häften och stenciler mer spännande med gränser. Öppna ett nytt dokument. Om du vill lägga till en ram klickar du på fliken Sidlayout. Klicka på "Page Border" nära mitten av menyn. En ruta kommer att dyka upp. Hitta "Art" listrutan längst ned i lådan. Välj ett motiv ur menyn. Justera bredden på din kant genom att klicka på pilarna. Hitta på knappen alternativ precis ovanför knappen Avbryt. Klicka på kanten av text i stället för kanten på sidan. Detta garanterar din gräns går inte utanför sidan när du skriver ut.

Grafik

Nästan alla lärare har bett eleverna att klippa bilder från tidningar för att skapa ett häfte med intressant grafik. Detta skapar stor oreda. Istället har studenter tar sina egna bilder att lägga till sin skrivit häfte i Word. Har studenten öppna ett nytt Word-dokument. Klicka på fliken Infoga. Klicka på "Bild". Detta kommer att öppna bildgalleri. Markera bilden genom att klicka på den och klicka på "Infoga." Justera storleken på bilden genom att trycka in dess hörnflikar. Dubbelklicka på bilden och klicka på "Textbrytning" i "Ordna" rutan högst upp. Välj "Tight" från rullgardinsmenyn. Dubbelklicka på bilden igen. Du bör kunna flytta bilden där du vill ha den. Om du väljer "Tight" också gör texten att linda runt bilden.


Relaterade artiklar